Altcoinler için fırtına öncesi sessizlik devam ediyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Altcoinler için fırtına öncesi sessizlik devam ediyor
Emre Buruk
31.03.2023 14:40

Bitcoin’in 20.000 dolar seviyesinin altına indikten sonra başlattığı güçlü toparlanma hareketi sonrasında 28.000 dolar seviyesine kadar geçen süreçte, Bitcoin ile birlikte yükseliş ivmesi kazanan altcoinler için kritik viraja yaklaşılıyor.

Bitcoin’in 30.000 dolar direnç seviyesini yüksek hacimli alımlar ile kırmayı başarması halinde yepyeni bir altcoin rallisinin başlayabileceği öngörülebilirken; aksi durumda ise yeniden güncel seviyelerden aşağı dönüş gerçekleşmesi ve 20.000 dolar seviyesinin test edilmesi beklenebilir. Bu seviyenin kırılması halinde ise değer kayıplarının artabileceği öngörülebilir.

Haftalardır yazılarımda yer verdiğim Ripple (XRP), SEC ile arasında devam eden davanın olumlu sonuçlanmasına yönelik ihtimalin artması ile sert bir yükseliş hareketi gerçekleştirdi. Böylelikle XRP, 0,5 dolar direnç seviyesini kırmayı başardı. Yakın dönemde Ripple CEO’su Brad Garlinghouse ise SEC'in kesin bir yargı yetkisine sahip olmadan belirsizliği kullanarak orantısız güç kullandığını iddia etmişti. Bu gelişmenin ardından yükselişine hız kazandıran XRP’de haber akışının olumlu devam etmesi halinde yeni zirvelerin görülmesi beklenebilir.

Yüksek hacimli fiyat hareketlerini takip eden Whale Alert platformunun sağladığı veriler ise son iki gün içerisinde yüksek hacimli XRP ve SAND transferleri gerçekleştiğine işaret etti. Buna göre, bir işlem içerisinde yaklaşık 247,3 milyon dolar değerinde 409.350.982 SAND'in bilinmeyen bir cüzdandan başka bir cüzdana gönderildiği tespit edildi.

Yüksek hacimli bu transferlerin kripto para borsalarında devam etmesi halinde piyasa genelinde satış baskısı oluşabileceği ve fiyatlanmanın bundan olumsuz etkilenebileceği düşünülebilir.

Aksi halde ise soğuk cüzdana çekilen kripto varlıklar, her dönem olduğu gibi yine yeni bir ralli başlangıcının işaret fişeği olabilir.

Etiketler: bitcoin altcoin sec SAND xrp
REKLAMI KAPAT X