Altcoinler sert yükseliş hareketi gerçekleştiriyor: Ripple (XRP) ve Solana (SOL) Analizi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Altcoinler sert yükseliş hareketi gerçekleştiriyor: Ripple (XRP) ve Solana (SOL) Analizi
Emre Buruk
30.09.2022 14:08

Bitcoin’in 20.000 dolar seviyesinin üzerinde tutunmayı başaramamasına rağmen Ripple (XRP) ve Solana (SOL) başta olmak üzere birçok Altcoin yükseliş hareketi gerçekleştiriyor.

Altcoinler sert yükseliş hareketi ile kripto para yatırımcılarının ilgisini çekmeye devam ediyor. Kendi projeleri ile ilgili gelişmeler sayesinde yükseliş hareketi göstermeyi başaran Ripple (XRP) ve Solana (SOL) makroekonomik gelişmelerin olumlu seyretmesi ile önümüzdeki süreçte yükselişlerini hızlandırabilir.

Ripple (XRP)

Son aylarda yükseliş potansiyeline sık sık dikkat çektiğim Ripple (XRP) son iki hafta içinde sert yükselişlere imza atmayı başardı. SEC ile Ripple arasında devam eden dava sürecindeki olumlu gelişmeler bu yükselişin ivmesini arttırarak Ripple (XRP) yatırımcısını mutlu etmeyi başardı.

Hatırlanacağı üzere hem Ripple hem de SEC davanın sonuçlandırılması ve kısa kararın açıklanması için mahkemeden talepte bulunmuştu. Bu konu ile ilgili karar henüz verilmeden Ripple lehine kritik bir gelişmeler yaşanması, davanın Ripple (XRP) lehine sonuçlanma ihtimalini arttırarak Ripple (XRP) üzerinde alım baskısı oluşmasını sağladı.

Ripple (XRP) an itibari ile 0,4821 dolar seviyelerinde alıcıları ile buluşuyor. Ripple (XRP)’nin 20 günlük hareketli ortalaması 0,412 dolar seviyesinin üzerinde gerçekleştireceği günlük kapanışlar, yükseliş trendinin devam etmesi adına yüksek önem taşımaktadır. Günlük bazda RSI(14) değeri 66,37 seviyelerinde ve STOCHRSI(14) değeri ise 57,62 seviyelerinde olumlu olarak görülmektedir. XRP için önemli destek seviyeleri 0,447/0,461/0,476 önemli direnç seviyeleri ise 0,498/0,508/0,521 olarak öngörülmektedir.

Solana (SOL)

Solana Ethereum'un rakibi olarak görülürken son dönemde ağ saldırılara maruz kalmıştı. Bu nedenle yatırımcılarının güvenini kaybetmeye başlayan Solana siber güvenlik anlamında danışman şirketlerle anlaşmalar imzalayarak yatırımcılarının güvenini yeniden kazandı. Solana, son 30 gün içinde NFT satış büyümesinde Ethereum’u yüksek bir farkla geçmeyi başardı.

Solana NFT satışlarında yüzde yüzün üzerinde bir artış göstermeyi başarırken Ethereum’un düşüş yaşaması NFT pazarında Solana kullanımının yaygınlaştığını gösteriyor. Solana’nın orta ve uzun vadede NFT pazarındaki hakimiyetini arttırması ve NFT pazarının yeni sermaye girişleri ile büyümesi Solana fiyatlanmasında sert yükselişler görmemizi sağlayacaktır.

An itibariyle 34,26 seviyelerinde alıcılarıyla buluşan Solana (SOL) 20 günlük hareketli ortalaması olan 33,25 seviyesinin üzerinde ve 50 günlük hareketli ortalaması olan 34,62 ABD Doları seviyesinin altında hareketine devam etmektedir. Solana’nın (SOL) 50 günlük hareketli ortalamasının üzerine çıkmayı başarması yükselişin hızlanmasını sağlayabilir. Günlük bazda RSI(14) değeri 53,28 olarak nötr gözükürken STOCHRSI(14) değeri 100,00 seviyelerinde aşırı alım noktasına ulaşmış durumdadır. Solana (SOL) için önemli destek seviyeleri 33,24/33,72/34,12; önemli direnç seviyeleri ise 34,68/35,18/35,82 olarak öngörülmektedir

Etiketler: ripple solana bitcoin
REKLAMI KAPAT X