Altcoinlerde sert düşüş: Ripple (XRP) ve Solana (SOL) Analizi

Okuma Süresi: 3 Dakika
Altcoinlerde sert düşüş: Ripple (XRP) ve Solana (SOL) Analizi
Emre Buruk
16.06.2022 17:25

Kripto para piyasalarında yaşanan sert düşüşler etkisiyle Ripple (XRP) ve Solana (SOL) da dahil olmak üzere birçok Altcoin tarihinin en sert düşüş hareketlerini yaşadı ve yatırımcılarının yüksek zararlar ile karşılaşmasına neden oldu.

Kripto para piyasalarında yaşanan sert düşüş hareketleri ve mevcut belirsizlik sebebiyle yeni yatırımcıların piyasaya giriş yapmaması satış baskısı ile düşüşün hızlanmasına ve derinleşmesine neden oldu.  Bu akşam FED’in gerçekleştirmesi beklenilen faiz artışının da riskli varlıklardan sermaye çıkışı yaşanmasını tetiklediği ve bu durumun kripto para piyasalarının yaşadığı sert düşüşün ana sebeplerinden olduğu tahmin ediliyor. Bu akşam itibariyle kripto para piyasalarında kısa vadeli toparlanma hareketleri gerçekleşebileceği öngörülebilir.

Ripple (XRP)

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, bir ayı sezonundan geçmenin asla kolay olmadığını kabul etti, ancak yatırımcıları güçlü kalmaya teşvik etti. Mevcut düşüşlerin diğer ayı sezonlarında olduğu gibi son bulacağını aktaran Ripple CEO’su, XRP ve kripto sektörüne inanmaya devam ediyor. Garlinghouse, “Özellikle, kripto para birimleri kadar inanılmaz yetenekli bir endüstrinin içerisinde. Sektöre yeni katıldıysanız ve böyle bir gerileme görmediyseniz, bu durumun da geçeceğini bilin.” İfadesini kullanarak kripto para piyasalarının geleceğine duyduğu güveni vurguladı. Bu süreçte Altcoin fiyatlanmalarının Bitcoin fiyatlanmasına, Bitcoin dominansına ve küresel bazda açıklanacak regülasyon haberlerine bağlı olduğu göz önünde bulundurulmalıdır.

Ripple (XRP), 0,312 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 0,312 ve 0,282 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 0,360 ve 0,377 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. XRP’nin yükseliş trendine yeniden dönebilmesi için 50 günlük hareketli ortalaması olan 0,445 ABD Doları seviyesini aşarak bu seviyelerin üzerinde günlük kapatmalar gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Solana (SOL)

Solana, geçtiğimiz günlerde yaşadığı ağ kesintileri sebebiyle yatırımcı kaybeden ve piyasa değeri azalan Solana, Bitcoin’in aylar sonra yeniden 21.000 doların altına düşmesiyle ATH seviyesinden %90 aşağıya düşerek 26 ABD Doları seviyesine kadar geriledi. Bitcoin’in 20.000 ABD Doları üzerinde tutunamayarak düşüş hareketine devam etmesi durumunda Solana’nın 21 – 23 ABD Doları bandına gerileyebileceği tahmin ediliyor.

ABD merkezli yatırım ve finansal danışmanlık şirketi The Motley Fool analistlerinden Adria Cimino, Solana’nın uzun vadede yatırımcıların radarında olması gerektiğini belirtti. Ethereum’un en büyük rakibi olarak nitelendirilen Solana’nın işlem hızı ve düşük maliyeti ile son dönemde büyük popülarite kazanmıştı. Analist, Solana’nın mimarisinin sansüre dirençli, hızlı, güvenli ve küresel çapta kolay benimsenme potansiyeli taşıdığını belirtti. Kripto para piyasalarının toparlanma sinyalleri vermesi ile orta ve uzun vadede güçlü yükselme potansiyeline sahip Solana’nın küresel etkinliğini arttırma yönündeki haberlerinin yakından takip edilmesi gerekmektedir. Bu haberller doğrultusunda Solana’ya yeni sermaye girişleri gerçekleşebilecek ve fiyat hareketlerinde sert yükselişler görebileceğiz.

30,46 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşan Solana (SOL), aşağı yönlü 29,49 ve 24,12 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 37,38 ve 40,06 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Solana'nın yükseliş trendine yeniden dönebilmesi için 50 günlük hareketli ortalaması olan 53,94 ABD Doları seviyesini aşarak bu seviyelerin üzerinde günlük kapatmalar gerçekleştirmesi gerekmektedir.

 

Etiketler: altcoin ripple xrp solana sol
REKLAMI KAPAT X