Altcoinlerde son durum: Ripple (XRP) ve Solana (SOL) Analizi

Okuma Süresi: 3 Dakika
Altcoinlerde son durum: Ripple (XRP) ve Solana (SOL) Analizi
Emre Buruk
03.08.2022 16:57

Bitcoin’in 23.000 ABD Doları seviyelerinde yatay hareketi ile gözler XRP ve Solana gibi önde gelen Altcoinlere çevrildi.

Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği Solana siber saldırı sonucu yaşanan hırsızlık iddiaları ile sert düşüş hareketi yaşayarak yatırımcılarını tedirgin etmeye devam ediyor. Küresel ölçekte faaliyetlerini genisleten Ripple’ın Sec ile dava sürecinde de olumlu gelişmeler ile karşılaşması XRP fiyatlanmasında olumlu hareketler yaşanabileceğine yönelik tahminler güç kazanıyor.

Ripple

Ripple, ODL sisteminin, ödemeler ve geleneksel havale hizmetlerinin ötesine geçerek, yıllık bazda 9 kat artış kaydettiğini açıklarken 2022 yılının 2. Çeyreğinde rekor kırıldığını söyledi. Hazine akışlarından ve toplu ödemelerden kaynaklandığı belirtilen bu artış Ripple’ın ödeme sistemleri konusunda orta ve uzun vadede küresel bazda yaygınlaşabileceği düşüncesini güçlendiriyor.

Ripple etki alanını arttırmak amacıyla XRP Ledger’ı NFT desteği eklemek ve geliştiricilerin platformda NFT ticareti yapabilmesi için güncelledi. XLS-20 olarak adlandırılan bu güncelleme, akıllı sözleşmelere gerekmeksizin otomatik telif hakkı, varlıkların ortak mülkiyet hakkı ve birçok gelişmiş özellik sunuyor. Ripple, NFT’lerin ölçeklenebilir ve kararlı olduğundan emin olmak için kapsamlı testler yaptığını açıklarken XRP Ledger’in ek işlem yükünü kaldırabileceğine inanıyor. XRP’nin NFT pazarındaki etki alanını genişletmesi orta ve uzun vadede XRP fiyatlanmasına olumlu etki sağlayabilir.

XRP, 0,3736 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 0,3611 ve 0,351 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 0,387 ve 0,403 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. XRP’nin yükseliş trendine yeniden dönebilmesi için 50 günlük hareketli ortalaması olan 0,343 ABD Doları seviyesinin üzerinde günlük kapatmalar gerçekleştirmeye devam etmesi  gerekmektedir.

Solana

Solana ağındaki bir güvenlik açığından yararlandığı düşünülen bilgisayar korsanının 6 milyon doların üzerinde fon çaldığı yönündeki iddialar ile Solana fiyatlanmasında sert düşüş hareketi yaşandı. Bilgisayar korsanlarının elde ettikleri kripto varlıkları borsalar aracılığı ile satabileceği korkusu kripto para yatırımcıları arasında FUD (korku-belirsizlik ve endişe) dalgası oluşturdu ve satış baskısı yarattı. 37.5 ABD Doları seviyelerine kadar gerileyen fiyat bu seviyeden toparlanmayı başararak 39.2 ABD Doları seviyelerine ulaşmayı başardı. Bu saldırının NFT işlemleri ile ilgili güvenlik açıklarından kaynaklanabileceği düşüncesi ekosistemde bulunan benzer Altcoinlerde de düşüş yaşanabileceği korkusunu arttırıyor.

39,34 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşan Solana, aşağı yönlü 38,74 ve 37,72 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 41,56 ve 43,39 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Solana'nın yükseliş trendine yeniden dönebilmesi için 50 günlük hareketli ortalaması olan 37,69 ABD Doları seviyesinin üzerinde günlük kapatmalar gerçekleştirmeye devam etmesi gerekmektedir.

REKLAMI KAPAT X