Altcoinlerin yatay hareketi son bulabilir: Ripple (XRP) ve Solana (SOL) Analizi

Okuma Süresi: 3 Dakika
Altcoinlerin yatay hareketi son bulabilir: Ripple (XRP) ve Solana (SOL) Analizi
Emre Buruk
07.10.2022 14:46

Bitcoin’in 20.000 dolar seviyesini aşma çabası devam ederken bunu başarabilmesi durumunda Altcoinlerin yatay hareketi son bulabilir ve yükseliş rallisi başlayabilir.

Dünya genelinde faiz artışlarına ve ekonomik durgunluğa karşı tepki hareketleri başladı. Bu tepkilerin Fed’in faiz kararlarını etkileyebileceği ve enflasyonun yükselişine devam edebileceği yönündeki düşünceler güç kazanıyor. Bu durumda yatırımcıların enflasyondan korunma amaçlı kripto varlıklara yönebileceği ve sert yükseliş hareketleri gözlemleyebileceğimiz öngörülüyor.

Ripple (XRP)

Son haftalarda gerçekleştirdiği yükseliş ile dikkatleri üzerine çeken Ripple (XRP) 0.5 dolar seviyesini aşmaya çalışıyor. SEC ile Ripple (XRP) arasında uzun süredir devam eden davanın Ripple (XRP) lehine gelişmeler barındırması ile davanın Ripple (XRP) lehine sonuçlanma ihtimalinin yükselmesi fiyatlanmayı olumlu etkiledi.

Son aylarda %50 üzerinde artış yaşayan Ripple (XRP), 0.5 dolar kritik direncini hacimli kırmayı başarabilir. Bu seviye üzerinde günlük kapanışlar gerçekleştirilebilmesi, yeni yükseliş rallilerine imza atılmasını ve eylül ayı başında gerçekleşen yükseliş hareketine benzer hareketler sergilenebilmesini sağlayabilir.

Ripple (XRP) an itibari ile 0,49 dolar seviyelerinde alıcıları ile buluşuor. Ripple (XRP)’nin 20 günlük hareketli ortalaması olan 0,459 dolar seviyesinin üzerinde gerçekleştireceği günlük kapanışlar, yükseliş trendinin devam etmesi adına yüksek önem taşımaktadır.

Günlük bazda RSI(14) değeri 62,18 seviyelerinde olumlu ve STOCHRSI(14) değeri ise 43,67 seviyelerinde olumsuza yakın olarak görülmektedir. XRP için önemli destek seviyeleri 0,451/0,468/0,479 önemli direnç seviyeleri ise 0,498/0,507/0,519 olarak öngörülmektedir.

Solana (SOL)

Solana NFT pazarındaki talep artışı ile yükseliş hareketi göstermesinin ardından yeniden yatay hareketine devam ediyor. Solana (SOL) ağında geçtiğimiz hafta cuma gecesi yanlış yapılandırılmış bir Node’un etkisi ile blockchain’in işlemleri işlemesini durdurulmuştu. Bu kesintinin ardından tekrar aktif hale geldi.

Ethereum’un güçlü rakibi olarak görülen ve Ethereum’un pazar payını bölmeye başarabileceği düşünülen Solana dönemde ağında yaşanan olumsuzluklar nedeniyle sermaye çıkışı yaşadı. Solana’nın (SOL) tüm bu olumsuzluklar ve satış baskısına rağmen yatay hareketini korumaya başarması, kripto para piyasalarında olumlu hava esmesi ile sert yükseliş hareketi gerçekleştirebileceği yönündeki öngörüleri kuvvetlendirdi.

Solana’nın (SOL) kurumsal yatırımcılar tarafından talep gördüğüne dair haberlerin piyasada yankı bulması ile bireysel yatırımcı da sermaye girişi sağlayacaktır. Bu nedenle Solana (SOL) ile ilgili piyasa haberlerinin yakından takip edilmesini tavsiye ediyorum.

An itibariyle 33,30 seviyesinde alıcılarıyla buluşan Solana (SOL) 20 günlük hareketli ortalaması olan 32,84 seviyesinin ve 50 günlük hareketli ortalaması olan 33,17 ABD Doları seviyesinin üzerinde hareketine devam etmektedir.

Solana’nın (SOL) 50 günlük hareketli ortalamasının üzerinde günlük kapanışlar gerçekleştirmeyi başarması yükselişinin hızlanmasını sağlayabilir. Günlük bazda RSI(14) değeri 49,76 olarak nötr gözükürken STOCHRSI(14) değeri 55,136 seviyelerinde olumluya yakın durumdadır. Solana (SOL) için önemli destek seviyeleri 31,84/32,21/32,72; önemli direnç seviyeleri ise 33,68/34,18/34,82 olarak öngörülmektedir

Etiketler: xrp sol bitcoin
REKLAMI KAPAT X