Altın fiyatları sakin bir seyir izliyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Altın fiyatları sakin bir seyir izliyor
Osman Bayrak
08.02.2023 10:43

Altın fiyatları haftaya sakin bir seyirle başlarken, geçtiğimiz hafta görülen sert düşüş sonrasında bu hafta ons altın tarafında oluşan son durumu inceleyelim.

Öncelikle Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Karşılaştığımız bu büyük felaketi de en az hasarla atlatmayı temenni ediyorum. Böylesine acılı günlerde finansal piyasalar hakkında yorum yapmak ne denli zor olsa da sizlerle altın fiyatlarındaki son durumu kısa bir şekilde paylaşacağım.

Ons altında geçen hafta görülen sert geri çekilmeyle 1620 USD seviyesinden gelen yükselen trend kırılmıştı. Özellikle geçtiğimiz hafta cuma günü, gün kapanışının günün en alt seviyesinde olması yaşanan hareketin sertliğini gösteriyordu. Bu haftadan itibaren takip edeceğimiz ilk gösterge ise 1620 USD-1960 USD arasına çekilen fibonacci seviyeleri olacaktır. Ons altının yönünü tekrar yukarı çevireceği bölge de muhtemelen bir fibonacci seviyesi olacaktır. Bu nedenle 1878 USD seviyesinde kırılan ilk fibonacci 0.236 seviyesinin ardından gözler ikinci seviye olan fibonacci 0.382 yani 1828 USD seviyesinde olacaktır. Ons altın fiyatının o seviyeye inmesi sadece masadaki bir ihtimal olup, 1850 USD seviyesinde bulunan ara destek bölgesi de kırılması görece zor bir destek olarak karşımıza çıkmaktadır. Şu an için ons altın göstergelerinde bir toparlanma işareti oluşmasa da daha dar zaman aralıklarındaki gösterge hareketlerini izleyip, olası dönüş sinyali halinde analizlerimi sizlerle paylaşacağım.

Ons altında görülen geri cekilme gram altını da 1135 TL seviyesine kadar sürükledi. Bu hafta görülen toparlanma çabaları eğer yeterli olmazsa, grafikte ters flama oluşma ihtimali ortaya çıkabilir. Bu nedenle ons altında görülen toparlanma güçlenemezse gram altına gelebilecek bir sonraki düşüşün 50 TL'ye yakın bir derinlikte olablieceğini söyleyebiliriz. Bu olası bir ters flama yapısının hedefi olarak masadaki yerini almakla birlikte ana düşen trendin yukarı yönlü kırılması halinde bir ihtimal olmaktan çıkacaktır. Bunun için de ons altında 1885 USD üzerinde kalıcılaşma olması gerekecektir.

REKLAMI KAPAT X