Altında yükselen trend takibine devam

Okuma Süresi: 3 Dakika
Altında yükselen trend takibine devam
Osman Bayrak
25.05.2022 15:44

Haftaya yükselişle başlayan altın, yatırımcısının yüzünü güldürmeye devam ediyor. Ons altın neredeyse 1870 USD seviyesini, gram altın ise 977 TL seviyesini test etti. Bu yükseliş sırasında gram altında oluşan yukarı yönlü trend kuvvetlenmeye; ons altında ise yukarı yönlü trend oluşmaya başladı. Bu nedenle, altında yükselen trendin takibi önemli bir strateji olarak takip edilmeye devam ediliyor.

Ons Altın

Ons altında bu hafta görülen yükselişle birlikte yükseliş beşinci gününe girmiş oldu. Dün itibariyle görülen 1870 USD seviyesi, 1997 USD seviyesinden başlayan düşen trendin 0,618 fibo seviyesi aynı zamanda. Bu tarz düşüşlerden sonra görülen yükseliş hareketlerinde, fibonacci düşüş seviyeleri önemli ara duraklar olarak karşımıza çıkabilir. Her geçilen fibo seviyesi sonrası bir sonraki fibo seviyesi potansiyel hedef olarak karşımıza çıkabilir. Bu nedenle yukarı yönde ons altın için 1870 USD üzerinde kalıcılaşma görülmesi halinde bir sonraki hedef 1894 USD seviyesi olacaktır.

Olası geri çekilmelerde ise öncelikle 1838 USD seviyesi, sonrasında ise 1834 USD seviyesi olası destekler olarak fiyatı karşılayabilir. 1838 USD seviyesi fibo 0,78 seviyesine, 1834 USD seviyesi ise 8 günlük hareketli ortalamaya denk gelmektedir. Destek seviyelerinin birbirlerine yakın olması nedeniyle o fiyat aralığını bir destek aralığı olarak düşünebilirsiniz. Bu aralığın aşağı yönde kırılması halinde ise yükseliş ivmesi önemli bir yara almış olarak düşünülebilir.

Gram Altın

Gram altın için hafta başında paylaştığımız trend takibi stratejimiz son derece güzel şekilde çalışmaya devam etmektedir. Gram altının yükselen trend desteği bugün itibariyle 950 TL’den geçmekte olup, bu seviye altında kapanışlar alınmaya başlaması halinde gram altında son günlerde görülen yükselen trend güç kaybedebilir.

Gram altının yükselen trendinin altında ikinci bir desteği ise bugün itibariyle 935 TL’den geçen 8 günlük hareketli ortalama oluşturmaktadır. Yükseliş sırasında fiyatın her iki desteğin üzerinde durduğu sürece takip edilmesi güzel bir strateji olarak masadaki yerini almaktadır. Her ne kadar bu strateji, görülecek zirve noktadan yaklaşık %1,5 - %3 arasında daha düşük bir seviyeden satış imkanı verse de, bu strateji trend içinde maksimum süre kalmayı sağlayarak potansiyel daha büyük getiriler için imkan tanımaktadır.

Gram altının göstergelerini incelediğimizde, son yükseliş sırasında RSI göstergesi ilk kez 70 seviyesi üzerinde kapanış aldığını görmüş olduk. RSI göstegesinin 70 üzerinde yer alması, kuvvetli alım bölgesi anlamına geldiği için yükseliş açısından destekleyici olmaya devam etmektedir. DMI göstergesi de olumlu taraftaki hareketine devam etmektedir. DI+ ile DI- arasındaki fark gittikçe artmaktadır. Bu nedenle göstergeler arasında gram altındaki son yükselişi soru işaretinde bırakacak bir emare şimdilik görünmemektedir.

Gram altının Aralık 2021’de yaşadığı yükseliş ivmesi sırasında her ne kadar 1060 TL zirve seviyesi görülse de, gün kapanışı olarak en yüksek 948 TL görülmüştü. Dün ilk kez gün kapanışı olarak tarihi zirve seviye görülmüş oldu. 948 TL üzerinde gün kapanışı alınması yükseliş yönünde önemli ama bahsi en az geçen mihenk taşı emaredir. Bu bölge üzerinde fiyatlamanın devamı halinde, bir başka deyişle 970 TL seviyesi üzerinde kalıcılaşma görülmesi halinde yeni yukarı hedeflerden bahsedebiliriz.

           

             

REKLAMI KAPAT X