Altının yükselen trendi dikkatleri üzerine çekiyor

Okuma Süresi: 3 Dakika
Altının yükselen trendi dikkatleri üzerine çekiyor
Osman Bayrak
03.08.2022 16:30

Haftaya yükselişle başlayan ons altın, dün Çin ile Tayvan arasında yaşanabilecek olası gerginlik gölgesinde fiyatlanmaya devam ediyor. Ons altın dün 1788 USD ile gün içi zirve seviyesini test etti. Benzer şekilde gram altın da 1032 TL ile zirve seviyesini test etti.

Ons Altın

Ons altın soluksuz yükselişini 4. İş gününe de taşımayı başardı. Bu sayede 1680 USD dip seviyesinden itibaren % 6,5’lik bir yükselişe imza atmış oldu. Teknik analiz kurallarına göre 1780 USD seviyesi son derece önemli bir direnç seviyesidir. Dün de ons altın fiyatı bu seviye etrafında fiyatlandı. Eğer ons altın fiyatı 1780 USD seviyesi üzerinde kalıcı olmayı başarabilirse, 1810 USD seviyesi bir sonraki hedef haline gelebilir. Ons altın cephesinde asıl önemli yükseliş olası 1810 USD üzerinde kalıcılaşma görülmesi halinde yaşanabilir. Bu seviye üzerinde fiyatlamaların başlaması halinde yükselişin hız kazanması beklenebilir.

Ons altın cephesinde olası bir geri dönüş hareketi görülmesi halinde ilk olarak 8 günlük hareketli ortalama ons altın fiyatını destekleyecek nitelikte takip edilebilir. Çünkü ons altın fiyatı 8 günlük hareketli ortalama değerinin üzerine çıktığı günden itibaren kuvvetli şekilde yukarı hareket etti. Bugün itibariyle 1745 USD seviyesinden geçen 8 günlük hareketli ortalama değeri her gün için değişeceği için olası destek noktası için takip edilebilir.

Dün Çin ve Tayvan arasında yaşanabilecek bir gerginlik Türkiye saati ile öğleden sonra sularında piyasadaki tansiyonu artırdı. Fakat korkulan ve gündeme taşınan olası gerginliklerin hiçbiri yaşanmayarak ziyaret süreci başlamış oldu. Fakat ziyaret öncesi gerek taraflardan gelen açıklamalar, gerekse alınan askeri tedbirler tansiyonun yükselmesine katkı sağladı. Her ne kadar ziyaret başlangıcına dek korkulan olmadı ise de ziyaret süresince yapılacak açıklamalar ve yaşanabilecek gerginlikler piyasayı etkileyebilir. Bu nedenle hafta boyunca uzak doğudan gelecek haberlere önem vermemiz gerekecektir.

Gram Altın

Gram altın da ons altına benzer şekilde 5 iş günüdür yükselişine aralıksız devam ediyor. Daha önce yaşanan zirve seviye 1041 TL seviyesinden geçiyordu. Bu nedenle yükselişlerin devamı halinde bir önceki zirve seviye olan 1041 TL hedef haline gelebilir. Bu seviyenin görülmesinin ardından gram altın grafiğini çanak formasyonu olarak izleyebiliriz. 1040 TL seviyesinin görülmesi halinde 90 TL derinliğe sahip bir çanak formasyonunu takip edebiliriz. Çanak formasyonlarında fiyatın direnç seviye olan 1040 TL seviyesinden geri dönmesi halinde fincan-kulp formasyonundan; 1040 TL seviyesinin hızlı geçilmesi halinde ise çanak katlama formasyonundan bahsedebileceğiz. Teknik açıdan yorum yapabilmek için gram altının direnç seviye etrafındaki hareketlerine odaklanmamız gerekecektir.

Olası geri çekilmelerde ise 8 günlük hareketli ortalama fiyatı destekleyebilecek ilk destek noktası olabilir. Bugün itibariyle 1002 TL seviyesinden geçen 8 günlük hareketli ortalama önümüzdeki günlerde önemli bir destek seviyesi olarak takibimizde olacaktır. 

             

REKLAMI KAPAT X