Avalanche (AVAX) ve Solana (SOL) Analizi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Avalanche (AVAX) ve Solana (SOL) Analizi
Emre Buruk
22.04.2023 17:26

Bitcoin’in 30.000 dolar seviyesi üzerinde tutunmayı başaramaması ile kripto para piyasalarında yaşanan geri çekilme, Türk kripto para yatırımcılarının yogun ilgi gösterdiği Avalanche (AVAX) ve Solana (SOL) fiyatlarında da düşüş yaşanmasına neden oldu.

Son dönemde Bitcoin’in olumlu performansıyla yeni bir altcoin rallisinin başlayacağına yönelik görüşler güç kaybederken, bu düşüş hareketinin güncelleme sonrası serbest kalan Ethereum satışları ile ilgili olabileceği tahmin ediliyor.

Avalanche (AVAX)

Şubat ayı içerisinde 22 dolar seviyelerine yükselerek yatırımcılarını heyecanlandırmayı başaran Avalanche (Avax), 20 dolar psikolojik seviyesinin üzerinde tutunmayı başaramadı.

Ancak Avalanche, 20 dolar üzerinde tutunamasa da, yatırımcılar tarafından ilgi görmeye ve beğenilmeye devam ediyor. Son olarak Merit Circle DAO, Avalanche ağı içerisinde oyun odaklı yeni bir alt ağ geliştirdiğini açıkladı. Beam ismini taşıyan bu alt ağın ayrıca çeşitli Web3 oyunlarına ev sahipliği yapması hedefleniyor. AVAX'ın bu gelişme ile bilinirliğini artırması ve yeni sermaye girişlerinin de etkisiyle orta ile uzun vadede yükseliş hareketini kuvvetlendirmesi beklenebilir.

Avalanche (AVAX) an itibarıyla 17,14 dolar seviyelerinde alıcılarıyla buluşurken, 20 günlük hareketli ortalamasının üzerinde günlük kapanışlar gerçekleştirmesi durumunda, yükseliş trendini kuvetlendirmesi beklenebilir ve psikolojik direnç seviyesi olan 20 dolar hedefine hareketini başlatabilir.

Solana (SOL)

FTX krizi sonrasında eski yüksek performansını geri kazanamayan, Ethereum katili olarak da bilinen Solana, 20-25 dolar bandı arasındaki hareketine devam ediyor.

Geçtiğimiz aylarda siber saldırılar ile gündeme gelen ve yatırımcılarının güveninin azalmasına sebep olan Solana, bazı ünlü güvenlik şirketleri ile anlaşarak güven kaybını telafi etmeyi amaçlamıştı.

Geçtiğimiz günlerde kripto bağlantı projesi Helium ise Solana blok zincirine geçiş başlattığını belirterek kendi kripto altyapısını, yeni ve daha istikrarlı bir sisteme geçiş için bıraktığını duyurmuştu.

Bu durum ve benzer olayların orta ve uzun vadeli Solana fiyatlanmasında olumlu etkiler görülmesini sağlayacağı tahmin edilirken; Solana, an itibarıyla 21,43 dolar seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor.

Ancak Solana (SOL) için yükselişlerden tekrar bahsedilebilmesi için geçtiğimiz hafta denenen ancak aşılamayan 25 dolar seviyesinin üzerine çıkılması gerekmektedir.

REKLAMI KAPAT X