AVAX’ta trend yönü değişiyor

Okuma Süresi: 3 Dakika
AVAX’ta trend yönü değişiyor
Egemen Baş
08.08.2022 17:20

Toplam kripto para piyasası hacminin son 5 haftada yüzde 26,85’lik bir artış yakalamasıyla kripto para piyasası canlandı. Bu hacim artışının gerçekleşmesiyle uzun süredir düşüş trendinde olan AVAX’ta trend yönü değişti ve yükseliş trendi sinyalleri göründü.

Bitcoin 18 Haziran 2022 tarihli sert düşüşünün ardından 48 gündür gelen bir yükselen kanal formasyonu izliyor. Geçtiğimiz hafta 6 günlük düşüş ile günlük Bollinger Bantlar’ının orta bandı olan 22.650 dolar seviyesinden tepki aldı. 7 Haziran 2022 tarihi itibarıyla da yüzde 4,19’luk artış ile 24.150 dolar seviyesine geldi. Haftalık grafikte ise şu anda 200 günlük hareketli ortalamanın tam üzerinde seyreden Bitcoin kripto para piyasasına da olumlu sinyaller veriyor. Bazı uzmanlar borsalardaki artışın Bitcoin’deki bu artışa olumlu etki oluşturduğu yönünde fikirlerini beyan ediyor.

Bitcoin’deki artışın yanı sıra toplam altcoin piyasası hacmi son iki gündeki yüzde 3,36’lık artışı ile 50 günlük hareketli ortalamasının üstüne yerleşti ve 0,651 trilyon dolar seviyesine geldi. Bitcoin dominansı altcoin yatırımcılarının isteyeceği üzere son 17 günde yüzde 5,61’lik bir düşüş ile 6 Ağustos Cumartesi günü yüzde 40,95 seviyesine indi. Sonraki iki günde bir kırmızı doji mumu ile başlayarak tekrar yeşile döndü ve yüzde 41,44 seviyesine geldi. Bitcoin’deki artış ve dominanstaki düşüş ile başta AVAX olmak üzere pek çok altcoin düşüş trendinden yükseliş trendine geçtiklerinin sinyalini verdi. Bu analizimde sizler için projesiyle beraber Avalanche’ı teknik ve temel açılardan değerlendirdim.

Avalanche (AVAX)

Avalanche, 2020 Eylül ayında çıkarılan ve kullanıcılarına DeFi (merkeziyetsiz finans), alım-satım, finansal varlıklar ve diğer pek çok hizmetin piyasada icra edilmesi için korucuyu altyapı sağlayan bir dijital platformdur. Bu platform tüm kullanıcılarının istediği türde varlığı çıkartabileceği, ticaretini yapabileceği veya yeni nesil teknolojileri merkeziyetsiz bir şekilde kontrol edilebileceği küresel bir borsa olmak amacıyla kurulmuştur. Bu amacı doğrultusunda AVAX’ı diğer platformlardan ayıran önemli özelliklerinden biri, saniyeden daha kısa sürede işlem bitirebilme özelliği olan ilk akıllı kontrat ağı olmasıdır.

Haftalık AVAX grafiğinde mart ayından haziran ayına kadar 11 haftalık kırmızı mum kapanışlarıyla yüzde 85,41’lik bir düşüş gerçekleşti. Bu düşüşte ciddi bir satış ile karşılaşan AVAX’ın RSI (14) değeri 30 sınırına gelerek oradan güçlü bir tepki aldı. Mavi çizginin takip ettiği düşük eğimi yükselen trend çizgisi de bu noktayla oluşmuş uzun vadeli bir destek olarak kullanılabilir. RSI (14) değeri bu hafta itibarıyla 42.13 ile yükselmeye doğru döndü, fakat 50 değerinin üzerinde kapanış yapması belirleyici olacaktır. MACD (12 16) indikatörüne baktığımızda da mavi çizginin turuncuyu aşağıdan kesmesi ile yükseliş sinyalini görebiliyoruz. Mum formasyonları incelendiğinde son düşüşteki momentumun kırılıp artık trend yönünün yukarı dönmesi için uygun bir zaman olduğunu teknik açıdan söylemek mümkün gözüküyor. Kripto para piyasası hacminin yönü de göz önünde bulundurularak destekler için 18,28 ve mavi trend çizgisi dirençler için ise sırasıyla 39,64/55,97 ve 67,77 dolar seviyeleri kullanılabilir.

REKLAMI KAPAT X