AVAX ve FRONT Analizi

Okuma Süresi: 3 Dakika
AVAX ve FRONT Analizi
Egemen Baş
28.04.2022 14:47

Bitcoin’in tekrar 37,800 dolar seviyelerini test ettiği bu hafta içerisinde kripto para yatırımcıları arasında sıkça ismi geçen AVAX ve FRONT kripto paralarını temel ve teknik açılardan sizler için inceledik.

Bitcoin yaklaşık bir ay önceki 48.000 dolar seviyelerine sert yükselişinden sonra 31 günlük bir düşüş trendi izledi. 24 Ocak 2022 ve 24 Şubat 2022 tarihleri arasındaki diplerden çekilen alt bant ve 45.000 dolar ve 48.000 dolar tepelerinden çekilen yükselen bandın oluşturduğu kanalın Bitcoin için hâlâ geçerli olduğu düşünülüyor. Şu anda 39,600 dolar seviyesinde seyreden Bitcoin’in üst banda gelmesi veya kırması ile uzun süredir devam eden düşüşün bozulacağı yönünde piyasada görüşler var. Elbette altcoinler de bu hareketleri aktif bir biçimde seyrediyor.

Avalanche (AVAX)

Proje: Avalanche, 2020 Eylül ayında geliştiricisi Ava Labs olan, DeFi (merkeziyetsiz finans), alım-satım, finansal varlıklar ve diğer pek çok hizmetin piyasaya sürülmesi için korucuyu altyapı sağlayan bir platformdur. Ana hedefi bu platformun herkesin istediği türde varlığı çıkartabileceği, ticaretini yapabileceği veya yeni nesil teknolojilerin merkeziyetsiz bir şekilde kontrol edilebileceği küresel bir borsa olmak.  AVAX kurucuları standart olarak bir saniyenin altında işlem bitirebilme özelliği olan ilk akıllı kontrat ağı olduğunu söylüyor.

Ayırıcı Özellikleri:

Saniyeden daha kısa sürede işlem doğrulama olanağı olan benzersiz dijital ağı ile herkese uygun bir merkeziyetsiz ticaret platformu olması

Geliştiricleri erişim engeli olmayan, şeffaf ve tek bir çatıda toplanmış bir dünya sunmayı hedefliyor.

Teknik veriler: AVAX günlük 463 milyon dolar işlem hacmi ile 70,38 dolardan işlem görüyor. 18,9 milyar dolar market hacmi olan Avalanche 268,6 milyon dolaşımda arz ile CoinMarketCap sıralamasında 10. sırada yer alıyor.

Teknik Analiz

Avax grafiğine bakıldığında 117 gündür süren düşüş trendinin Bitcoin’in 48,000 dolar seviyesine çıktığı bölümde bu trendi kırdığını görüyoruz. Arkasından yine piyasa hareketini izleyerek bir önceki desteğine gelmiş durumda. Buradan bir yükselişin başlaması ile yükselen kanal formasyonu oluşma ihtimali var. Düşüş ise tekrar yeni bir düşüş trendine yol açabilir. Piyasa hareketlerine paralel bir ilerleyiş gösterecek olan AVAX için direnç olarak 81,100 ve 122 dolar seviyeleri sırası ile takip edilebilir. Destek için ise 67,65 ve 54,59 dolar seviyeleri düşünülebilir.

Frontier (FRONT)

Proje: Frontier, merkeziyetsiz finans (DeFi) projelerini tek bir platformda toplayıp burada işlem görmelerini olanak sağlayan bir projedir. 4000’den fazla kripto varlığı bünyesinde bulunduran bu platformun tokeni de Front’dur. Kullanıcılarına staking, DeFi pozisyonlarını kullanma ve açma, likidite madenciliği, likidite havuzlarına borç verme ve buralardan borç alma gibi özellikler sunar. Binance Smart Chain, Etherium ve BandChain gibi blockchain’ler Frontier’in DeFi desteği verdiği önde gelen blockchainlerdir.

Ayırıcı Özellikleri:

Frontier DeFi projelerindeki parçalanma(fragmentation) sorununa çözüm bulmayı amaçlamaktadır. Tek bir platformda birden çok DeFi uygulaması sunarak bunu uygulamayı öngörüyor.

Front DeFi kullanıcılarına Metamask, FortMatic, Trust Wallet gibi birden fazla cüzdanı kullanma hakkı sağlayarak paralarını platforma transfer etmekten kurtarıyor.

Teknik veriler: Front günlük 10 milyon dolar işlem hacmi ile 0,4732 dolardan işlem görüyor. 42,5 milyon dolara yakın market hacmi olan Front 89,9 milyon dolaşımda arz ile CoinMarketCap sıralamasında 575. sırada yer alıyor.

Teknik Analiz:

Uzun süreli düşen trendini geçtiğimiz ay kıran Front’un küçük hacmi sebebiyle belirli aralıklarda sıçramalar yaptığını görüyoruz. Bu sıçramalar da yüzde 40-60 bandında günlük yükselişler yaratıyor. Ayrıca trendini kırmasının yanı sıra bir ikili dip formasyonu da günlük grafikte mevcut. Piyasaya hacim girmesi ile sırasıyla 0,55, 0,63 ve 0,81 dolar dirençleri test edilebilir. Destek olarak da 0,44 ve 0,42 destekleri kuvvetli destekler olarak gözüküyor. Daha uzun vadede 0,35 desteği de kullanılabilir.

REKLAMI KAPAT X