BIST 100’de 5 bin puan öncesi dikkat çeken 4 hisse

Okuma Süresi: 2 Dakika
BIST 100’de 5 bin puan öncesi dikkat çeken 4 hisse
Utku Akman
29.11.2022 09:29

TCMB'nin faiz indirimi kararından etkilenmeden 5 bin puan bölgesine adım adım ilerleyen BIST 100 endeksinde dikkat çeken 4 farklı hisseyi inceleyelim.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 28 Kasım haftasının ilk gününü %1’lik artışla 4.923,23 puandan kapattı.

Borsa İstanbul, bir haftalık süreçte TCMB tarafından faiz indirimi kararının açıklanması, büyük merkez bankalarının şahin tutumu ve Çin’deki Covid salgınına yönelik gelişmelerden oldukça hafif bir şekilde etkilendi. Son dönemin en popüler hisselerinin düzeltme yaptığı ve genellikle düşüşlerle geçirdiği süreçte suskun sektörlerin ön plana çıktığını söyleyebiliriz.

Özellikle son dönemde gayrimenkul, çimento, enerji ve holding sektörleri yükseliş trendine öncülük ediyor. Bu hafta bankacılık ve spor hisseleriyse göz önüne çıkacaklarının sinyallerini haftanın ilk gününden vermiş durumdalar. Bu tarz borsa rallilerinde sektörel geçişler her dönem gerçekleşmektedir.

Endekse teknik açıdan baktığımızda görüntünün pozitif olduğunu ve yükseliş trendinin devam ettiğini söyleyebiliriz. 4 saatlik grafikte kısa vadede direnç seviyesi 4.970 bölgesi, destek seviyesi ise 4.890 bölgesi olarak not alınabilir. Bu haftaki inceleme listemde sizler için dört farklı hisseye yer verdim. Bu hisselere teknik açıdan göz atalım.

ADEL: Adel Kalemcilik, içinde bulunduğumuz ay içerisinde 60 TL bölgesinde alıcılarını karşılayarak hızlı geçirdiği yükseliş trendinde bir güç toplama evresi yaşadı. Ardından son işlem gününde %9,53’lük artışla tarihi zirvesini güçlü bir mumla geride bıraktı ve yeni rekor seviyesine ulaştı. Son olarak 71,85 TL’den işlem gören hissede görünüm pozitif. Kritik destek bölgesi 63,80.

DAPGM: Kasım ayı başından bu yana 60-65 TL bölgesine sıkışmış bir hareket sergileyen DAP Gayrimenkul, haftanın ilk gününde %2,37 yükselerek 64,70 seviyesine ulaştı. Günlük grafikte flama formasyonu görünümü sergileyen hissede sıkışan hareketin yeni bir trende dönüşme ihtimali mevcut. Destek seviyesi 62,40.

TSPOR: Ağustos ayı içerisinde 6,50 seviyelerinin üstünü görmesinin ardından yaşadığı düşüşle yaklaşık 3 aydır 4,50 seviyelerinde yatay bir hareket sergileyen Trabzonspor, 28 Kasım gününü %4,09’luk artışla 4,83 TL’den tamamladı. Daralan Bollinger Bantları göstergesinin yanında yükselen hacim verileri yeni bir trend oluşumunun sinyallerini veriyor olabilir. Bu haftaki durumu dikkatle takip edilmeli. İlk ciddi destek bölgesi 4,50 TL seviyeleri olarak karşımıza çıkıyor.

YKBNK: Yapı ve Kredi Bankası, banka hisseleri gösterişli rallide %100’den fazla değer kazandı ve ardından yaşanan sert düşüşten fazla etkilenmeden rekorlarla dolu yükselişine devam etti. Haftaya %3,93’lük yükselişle başlayan hisse, son seansta 11,90 TL’den işlem gördü. Bu trenddeki dip noktaları birleştirdiğimizde oluşan destek eğrisi üstel fonksiyon grafikleriyle benzeşiyor. Bu durum yüksek kazançlı bir trendi işaret etse de riskin aynı şekilde giderek yükseleceğini belirtmek uygun olacaktır. Kaydedilmesi gereken destek seviyeleri 11,50 ve 10,20.

REKLAMI KAPAT X