Bitcoin 20.000 dolar üzerinde kalıcı olmaya çalışıyor

Okuma Süresi: 3 Dakika
Bitcoin 20.000 dolar üzerinde kalıcı olmaya çalışıyor
Emre Buruk
27.09.2022 17:21

Bitcoin bugün sabah saatlerinde gerçekleştirdiği yükseliş hareketi ile kritik direnç seviyesi olarak görülen 20.000 dolar seviyesi üzerinde kalıcı olmaya çalışıyor.

Bitcoin’in bu seviye üzerinde günlük kapanışlar gerçekleştirmesi kripto para piyasalarında olumlu fiyat hareketlerinin devamının görülmesini sağlayabilir. Bu nedenle bu seviye ile ilgili hareketlerin yakından takip edilmesi büyük önem taşımaktadır.

Kurumsal yatırımcıların açığa satış pozisyonlarını kapatması ve Bitcoin alım işlemlerini arttırması ile yeni bir boğa sezonu içerisine girebiliriz. Bu boğa sezonu içerisinde Bitcoin ve Ethereum başta olmak üzere daha önce yazılarımda belirttiğim ve belirtmeye devam edeceğim başarılı projelere sahip Altcoinlerin sert yükseliş hareketi gösterebileceği öngörülebilir.

Bitcoin

Son aylarda sert düşüş hareketi gösteren Bitcoin’in bu düşüş hareketini yaşamasının asıl sebebinin kurumsal yatırımcılar olduğu öne sürülüyor. Coinshares’in paylaşmış olduğu veriler kurumsal yatırımcıların açığa satış yaptığını ve bu nedenle kripto para piyasalarında satış baskısı oluştuğunu gösteriyor. Bu satış baskısının küçük yatırımcıda korku-panik-endişe yaratması, Rusya-Ukrayna krizi, FED’in doları güçlendirme yönündeki politikaları kripto para piyasalarının ve Bitcoin’in sert düşüşündeki ana nedenler olarak görülüyor. Bu nedenlerin birer birer ortadan kalkması ile 2023 yılı içerisinde kripto para piyasalarında satış baskısının azalacağı, bu sayede de Bitcoin’in yeniden yükseliş trendine geçebileceği öngörülüyor.

Bitcoin, bu yazının hazırlandığı an itibari ile 20.216 dolar seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 18.628 ve 17.569 dolar seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 20.998 ve 21.786 dolar ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Bitcoin'in yükseliş trendine devam edebilmesi için 50 günlük hareketli ortalaması olan 20.890 dolar seviyesinin üzerine çıkmayı başararak bu seviye üzerinde günlük kapanışlar gerçekleştirmeye devam etmesi gerekmektedir.

Ethereum

Ethereum’un uzun süredir beklenen Merge güncellemesinin başarı ile tamamlanmasının ardından Ethereum ağının işleyişi değişmiş oldu. Ağ, iş kanıtı (PoW) konsensüsünden hisse kanıtı (PoS) sistemine geçti ve bu nedenle ekran kartlarıyla yapılan Ethereum madenciliği de tarihe karışmış oldu. Bununla birlikte Ethereum deflasyonist bir yapıya geçme yönünde hareketlenmesi arz-talep ilişkisini etkileyerek orta ve uzun vadede Ethereum fiyatlanmasını olumlu yönde etkileyecektir. NFT piyasasının yeniden canlanması ve kurumsal yatırımcıların alım işlemlerini açıklamaya başlaması geçtiğimiz yıllarda yaşadığımız boğa rallilsine benzer yeni yükselişleri görmemizi sağlayabilir.

Ethereum, bu yazının hazırlandığı an itibari ile 1.384 dolar seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 1.283 ve 1.217 dolar seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 1.443 ve 1.487 dolar seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Ethereum’un 50 günlük hareketli ortalaması olan 1.598 dolar seviyesinin üzerine çıkmayı başararak bu seviyenin üzerinde günlük kapatmalar gerçekleştirmesi ile Ethereum’un yeniden yükseliş trendine devam edebileceği öngörülüyor.

REKLAMI KAPAT X