Bitcoin 27.000 dolar seviyesinde tutunmaya çalışıyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bitcoin 27.000 dolar seviyesinde tutunmaya çalışıyor
Emre Buruk
16.05.2023 14:28

30.000 dolar direncini test etmesinin ardından sert düşüş hareketi gerçekleştirerek 25.000 dolar seviyesine kadar inen Bitcoin, 27.000 dolar destek seviyesi üzerinde tutunmaya çalışıyor.

Son dönemde SEC’in Bitcoin ETF’lerini reddetmesine rağmen yatırım şirketlerinin Bitcoin ETF’lerine olan ilgisi artarak devam ediyor. Buna göre son olarak yatırım şirketi Valkyrie, NASDAQ içerisinde Bitcoin vadeli işlemlere dayalı borsa yatırım fonu için yeni bir başvuruda bulundu. Komisyonun genel olarak kripto para piyasalarındaki manipülasyonu engellemek adına Bitcoin ETF’lerini reddetmesine rağmen başvuruların devam etmesi ise kripto varlıklara olan ilginin yükselmekte olduğuna işaret etti.

Ancak regülasyon çerçevesinde yaşanan son gelişmeler ise sektörün geleceğine yönelik belirsizlikleri de artırdı. Buna göre, Avrupa Parlamentosu’nun ardından Avrupa Konseyi de kripto para yasası MiCA’yı oy birliğiyle onayladı. 

Bu hamle Avrupa Birliği’nin, kripto para regülasyonuna yönelik öncü konumunu pekiştirirken, konseyin kara para aklamayı önlemeye yönelik yeni maddelerde de uzlaşmaya vardığı bildirildi. 

Bu hamle sonrasında en büyük soru işareti ise AB Bölgesinde lisans alması bekleyen borsa ve stablecoin ihraççılarında oldu.

Buna göre, Temmuz 2024’te geçerli olması beklenen yasa hükümleri ihraccılar için belirsizlikleri de beraberinde getirdi.

Bitcoin ise bu gelişmelerin etkisiyle sınırlı bir düşüşle 27.045 dolar seviyelerinden işlem gördü.

Bitcoin’in kısa vadede 27.000 dolar destek seviyesinin üzerinde tutunamaması durumunda, fibonacci pivot destek seviyeleri olan 26.634 ve 26.249 dolar seviyelerine kadar geri çekilebileceği öngörülebilirken; haber akışının olumluya dönmesi durumunda ise karşılaşılacak fibonacci pivot direnç seviyeleri, 27.539 ve 28.095 olacaktır.

Ethereum

Ethereum ekosisteminin en büyük likit staking protokolü olan Lido Finance, sürüm 2 yükseltmesini tamamladı. Bu yükseltme ile stake edilen Ethereum varlıklarının da kilidinin açılması piyasalarda arz bolluğu yaşanmasını sağlayarak satış baskısının artmasına sebep olabilir. Artan satış baskısı ile fiyatlanmalarda olumsuz hareketler gözlemlenebileceği, yatırımcılar tarafından göz önünde bulundurarak işlemler gerçekleştirilmelidir.

Ethereum, Bitcoin fiyat hareketlerine paralel hareketler sergileyerek an itibarıyla 1.814 dolar seviyelerinden alıcılarıyla buluşuyor. Ethereum için fibonacci pivot destek seviyeleri 1.793 ve 1.757 olarak görülürken, fibonacci pivot direnç seviyeleri ise 1.838 ve 1.852 olarak takip edilebilir.

Etiketler: bitcoin ethereum ETF MiCA
REKLAMI KAPAT X