Bitcoin ABD enflasyon verisinin etkisiyle yükselişe geçti

Okuma Süresi: 3 Dakika
Bitcoin ABD enflasyon verisinin etkisiyle yükselişe geçti
Emre Buruk
14.10.2022 14:06

Bitcoin'de dün açıklanan ABD enflasyon verisinin etkisiyle, volatilite arttı ve yükseliş başladı.

Enflasyon verilerinin beklenenden yüksek gelmesi ile sert şekilde düşüş yaşayan Bitcoin, 18.000 dolar seviyelerinden güç toplayarak yeniden 20.000 dolar direncini kırmayı deniyor.

FED’in faiz artışının 75 baz puan olacağı yönündeki tahminlerin güçlenmesi ve piyasalardaki enflasyon yönündeki belirsizliğin son bulmasıyla Bitcoin, 19.600 dolar seviyesi üzerinde kapanışlar gerçekleştirerek bu seviyenin üzerinde kalıcı olmaya çalışıyor.

Bitcoin

Bitcoin’in 20.000 dolar direncine doğru ilerleyişi devam ederken gözler küresel gelişmelere çevrildi. ABD enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından piyasadaki belirsizliğin azalması riskli varlıklara sermaye girişi artışı yaşanmasını sağlayarak kripto para piyasalarında yükseliş hareketi gerçekleştirdi. Bitcoin ve kripto para piyasaları ile ilgili küresel ölçekte olumsuz haberlerin oluşmaması, bu yükselişin devamını sağlayarak kripto para yatırımcılarını mutlu etmeye devam edebilir.

15 Kasım’da gerçekleşmesi planlanan G20 toplantısında kripto para birimleri ile ilgili değerlendirmeler de gerçekleşecek. Bu değerlendirmeler de kripto para piyasalarının doğal işleyişine aykırı bir regülasyon konuşulması durumunda, sert düşüş hareketleri tekrar yaşanabilir. Son dönemde artan manipülatif fiyat hareketleri, dolandırıcılık ve bilgisayar korsanlığı olayları sonrasında kripto para piyasalarıyla ilgili düzenlemeler gerçekleşme ihtimali kuvvetlendi. Bu nedenle, kasım ayı içerisinde gerçekleşmesi planlanan zirve yakından takip edilmesi gerekmektedir.

Bitcoin, bu yazının hazırlandığı an itibari ile 19.683 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 19.207 ve 18.788 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 20.422 ve 21.186 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir.

Bitcoin'in yükseliş trendine devam edebilmesi için 50 günlük hareketli ortalaması olan 19.741 ABD Doları seviyesinin üzerine çıkmayı başararak bu seviye üzerinde günlük kapanışlar gerçekleştirmeye devam etmesi gerekmektedir.

Ethereum

Ethereum, bazı parametrelerde Solana ve Avalanche gibi bazı Altcoinlerin gerisinde kalmasına rağmen 1.300 dolar seviyesini aşmayı başararak, psikolojik direnç olarak görülen 1.500 dolar seviyesine doğru hareketine devam ediyor.

Ethereum için dönüm noktası olarak görülen ve başarı ile gerçekleşen Merge güncellemesinin, Ethereum ağını daha da merkeziyetçi bir yapıya dönüştürdüğünü düşünenlerin sayısı ise gün geçtikçe artıyor.

Ethereum’da doğrulayıcı olarak kullanılan arz miktarının çok düşük olması ve yeni doğrulayıcıların büyük arz miktarına sahip olmasının, Ethereum’u merkezi bir yapıya doğru taşıdığı belirtiliyor. Özellikle borsaların ve bazı balina yatırımcıların bu arza sahip olması Ethereum’u merkezileştirerek küçük yatırımcının etkisini azalttığı gözleniyor. 

Bu durum, farklı Altcoinlere Ethereum ekosisteminde sermaye geçişi yaşanması ve Ethereum’un orta ve uzun vadeli geleceği konusunda şüphelerin artmasına neden oluyor.

Ethereum, bu yazının hazırlandığı an itibari ile 1.329 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 1.284 ve 1.236 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 1.378 ve 1.412 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir.

Ethereum’un 50 günlük hareketli ortalaması olan 1.440 ABD Doları seviyesinin üzerine çıkmayı başararak bu seviyenin üzerinde günlük kapatmalar gerçekleştirmesi ile Ethereum’un yeniden yükseliş trendine devam edebileceği öngörülüyor.

Etiketler: bitcoin ethereum
REKLAMI KAPAT X