Bitcoin’de düşüş sinyalleri artıyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bitcoin’de düşüş sinyalleri artıyor
Emre Buruk
02.08.2022 14:36

24.000 ABD Doları seviyesine ulaşan ancak bu seviyeyi kıramayarak geri çekilen Bitcoin için düşüş sinyalleri artmaya devam ediyor.

Bitcoin’in gerçekleştirdiği hareketin 30.000 ABD Doları seviyesinde gerçekleştirdiği harekete benzemesi 20.000 ABD Doları desteğinin kırılması ile sert geri çekilmeler görülebileceği sinyalini veriyor. Piyasadaki olumsuz gelişmelerin ve borsalardaki kripto para arzının yükselmesi 22.000 ABD Doları ve 20.000 ABD Doları destek seviyelerinin aşağı yönlü kırılmasını tetikleyerek Bitcoin fiyat hareketindeki düşüşü hızlandırabilir. Yukarı yönlü 24.500 ABD Doları üzerindeki kapanışlar ise 28.000 ve 30.000 ABD Doları direnç seviyelerinin test edilmesini sağlayabilir.

Bitcoin

Geçtiğimiz hafta Bitcoin’in gerçekleştirdiği yükseliş ile kripto para yatırımcıları boğa sezonunun başlayabileceği düşüncesi güç kazandı. Kurumsal yatırımcıların ilgisinin artması ve kripto para piyasalarına sermaye girişi yaşanabilmesinin yükseliş trendini devam ettirebileceği öngörülüyor. Kripto varlıklara dayalı yatırım ürünlerine geçen hafta 474 milyon dolarlık net giriş tespit edildi. Emeklilik fonlarının da yer aldığı önde gelen fon şirketlerinin kripto para varlıklarına dayalı ürünlere olan ilgisinin artması ve bu gelişmenin ardından yeni yatırımcıların da kripto para piyasalarına girişi fiyatlanmada yükseliş hareketleri görülmesini sağlayabilir.

Bitcoin, bu yazının hazırlandığı an itibari ile 22.784 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 22.158 ve 21.348 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 23.437 ve 24.986 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Bitcoin'in yükseliş trendine devam edebilmesi için 50 günlük hareketli ortalaması olan 21.317 ABD Doları seviyesinin üzerinde günlük kapanışlar gerçekleştirmeye devam etmesi gerekmektedir.

Ethereum

ABD merkezli kripto para borsası Coinbase kurumsal kripto para yatırımcılarının en çok ilgi gösterdiği borsalar arasında yer alıyor. Coinbase Prime’ın kurumsal müşterilerine Ethereum stake hizmeti sunmaya başlayacağını açıklanması orta ve uzun vadede Ethereum için çok olumlu bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor. İçinde bulunduğumuz ayı piyasasının ardından kripto para piyasalarında yaşanabilecek yükselişler ile birlikte yeni kurumsal yatırımcıların Ethereum’a ilgisinin ve dolayısıyla Ethereum ekosistemine sermaye girişinin artmasını sağlayarak Ethereum fiyatlanmasında sert yükselişler gerçekleşmesini sağlayabilir.

Kripto para piyasalarında pozitif ayrışmayı başaran Ethereum geri çekilme hareketi yaşayarak bu yazının hazırlandığı an itibari ile 1.575 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 1.495 ve 1.382 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 1.639 ve 1.686 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Ethereum’un 50 günlük hareketli ortalaması olan 1.293 ABD Doları seviyesinin üzerinde kalabilmesi ve bu seviyenin üzerinde günlük kapatmalar gerçekleştirmesi yükseliş trendine devam edeceğinin göstergesi olarak değerlendirilebilir.

 

REKLAMI KAPAT X