Bitcoin’de kritik destek: 20.000 dolar

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bitcoin’de kritik destek: 20.000 dolar
Emre Buruk
23.08.2022 15:02

25.000 ABD Doları seviyesini aşmayı başaramayan Bitcoin, 20.000 ABD Doları destek seviyesine geri çekiliyor.

Temel beklenti bu destek seviyesinden güç toplayarak yükseliş görülmesi olsa da bu seviyenin aşağı yönlü kırılması Bitcoin’in daha sert fiyat hareketleri gerçekleştirmesine neden olabilir.

FED’in yapabileceği şahin açıklamalar ile risk iştahında değişiklik yaşanması ve kripto para piyasalarında sermaye çıkışı yaşanması fiyatlanmalarda sert düşüşleri beraberinde getirebilir.

Bitcoin

Veri analiz firmalarının paylaşımlarına göre halihazırda tüm kripto para borsalarında 2.100.000 adet Bitcoin bulunduğu tahmin ediliyor. Bu miktarın gün geçtikçe azalıyor olması kripto para piyasalarında arz azalışı yaşanması ve fiyatlanmalarda sert yükselişler görülebileceği yönündeki tahminleri kuvvetlendiriyor. Bu durumun süreç dahilinde devam etmesi ile orta ve uzun vadede Bitcoin gibi arzı sınırlı kripto varlıkların fiyat hareketlerinde yükseliş gözlemlenebilir.

Bitcoin, bu yazının hazırlandığı an itibari ile 21.417 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 20.676 ve 2.008 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 22.332 ve 23.466 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Bitcoin'in yükseliş trendine devam edebilmesi için 50 günlük hareketli ortalaması olan 22.338 ABD Doları seviyesinin üzerine çıkarak günlük kapanışlar gerçekleştirmeye devam etmesi gerekmektedir.

Ethereum

Ethereum, eylül ayında gerçekleşmesi beklenen güncelleme haberi sayesinde gerçekleştirdiği yükseliş hareketinin ardından sert bir düzeltme hareketi ile karşı karşıya kaldı. 2.000 ABD Doları seviyelerini aşması beklenen Ethereum’un hızlı bir şekilde 1.500 ABD Doları seviyelerine kadar çekilmesi yatırımcılarını tedirgin etti. 1.600 ABD Doları seviyelerinde yatay hareketini sürdüren Ethereum’un güncelleme ile ilgili olumlu haberler ile yeniden yükseliş gösterebileceği tahmin ediliyor.

Kripto para piyasalarında pozitif ayrışmayı başaran Ethereum geri çekilme hareketi yaşayarak bu yazının hazırlandığı an itibari ile 1.609 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 1.563 ve 1.500 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 1.658 ve 1.696 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Ethereum’un 50 günlük hareketli ortalaması olan 1.558 ABD Doları seviyesinin üzerinde kalabilmesi ve bu seviyenin üzerinde günlük kapatmalar gerçekleştirmesi yükseliş trendine devam edeceğinin göstergesi olarak değerlendirilebilir.

REKLAMI KAPAT X