Bitcoin’de kritik eşik 32.500 dolar

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bitcoin’de kritik eşik 32.500 dolar
Egemen Baş
09.06.2022 14:36

Bitcoin 28 gündür 28.000 dolar seviyesi ile 32.500 dolar seviyesi arasında hareket ediyor. Bitcoin’in bu hareketi toplam kripto para piyasası hacmini de altcoinleri de beraberinde götürürken, 32.500 dolar seviyesinin Bitcoin için çok önemli olduğu düşünülüyor.

Bitcoin 12 Mayıs 2022’de tarihindeki en sert düşüşlerden birisini yaşayarak 27.000 dolar seviyesinin altına inmişti. Bu düşüşten sonra Bitcoin sabit bir kanala girerek 28.000 ve 32.500 dolar seviyeleri arasında bir hareket yapıyor. Saatlik hareketlerinde ise 30.500 dolar seviyesi ve 100 günlük hareketli ortalaması arasında bir gel git hareketi yapıyor. Bu senaryo işlem yapan yatırımcılar için birçok fırsatı beraberinde getirmiş olsa da uzun vade yatırımcıların pek çoğu Bitcoin’in asıl yönünün ne olacağını ve bu konsolidasyonun bitmesini bekliyor. Bitcoin’in yönü için çok sayıda parametre konuşuluyor. Bunlardan birisi son 2 ayda yaşanan sert düşüşlerin ABD kaynaklı olduğu yönünde. Bir yıllık kripto para değeri miktarında ABD’nin payı %32,5 düşmüşken Avrupa’nın payı halen %16 artmış durumda.

Geçtiğimiz hafta Bitcoin’de Microstrategy’nin yeni BTC yatırımları yapması, Paypal’ın yeni kripto özellikleri getirmesi gibi olumlu gelişmeler de gözlemlendi. Bu gelişmelerin fiyata ve dolayısıyla piyasaya yansıması yatırımcıların yüzünü güldürecek ilk gelişme olacaktır. Bu düşüş sonrası hem dominans artışı hem de piyasaya güven kaybı altcoin yatırımcıları için oldukça olumsuz sonuçlar doğurdu. Dolayısıyla altcoin yatırımcılarının gözü de Bitcoin’in gelişmeler sonrası alacağı yolda.

Teknik açıdan da bakıldığında gördüğünüz kalın mavi çizgilerin 28 günlük konsolidasyon kanalının bantları olduğunu ve özellikle üst bandın çok kuvvetli çalıştığını görüyoruz. Burada kritik sürecin bu bandın kırılımı ve üzerinde günlük kapanışlar olacağını düşünüyorum. Özellikle ikinci kanal denemesindeki çekiç mum formasyonu ve üzerine sadece iğne atılması bandın önemini ortaya koyuyor.

Burada alt destek için de Bollinger Bandı’nın orta çizgisinin (sarı çizgi ile gösteriliyor) günlük grafikte etkili olduğunu gözlemleyebiliyoruz.  RSI (14)’in 50 değerinin aşılmasının da yükselişte önemli bir etki oynayabileceği düşünülüyor. Bitcoin için hem göstergeler hem de formasyon aynı direncin kırılmasının önemli olduğunu sinyal veriyor dolayısı ile sırasıyla 31.500 ve 32.500 dolar seviyeleri üzerindeki kapanışlar yükseliş öncüsü olacaktır. Sırasıyla 29.000 ve 28.000 dolar seviyeleri de destek olarak kullanılabilir. 28.000 dolar altı bir kapanışın düşüşü sertleştirme ihtimali de mevcuttur.

REKLAMI KAPAT X