Bitcoin’de kritik hedef: 25.000 dolar direnci

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bitcoin’de kritik hedef: 25.000 dolar direnci
Emre Buruk
16.08.2022 18:20

Bitcoin ve Ethereum’un kilit destek seviyelerini sürdürdüğünü son günlerde 25.000 ABD Doları seviyesi kritikliğini korumayı sürdürüyor.

Beklenilenin altında açıklanan enflasyon verilerinin de etkisiyle kripto para piyasaları gibi riskli görülen piyasalara sermaye akışı gerçekleşmesinin hızlanabileceği ve Bitcoin’in kritik 25.000 ABD Doları direnç seviyesini aşmayı başarabilmesi ile yükselişin hızlanabileceği öngörülebilir.

Bitcoin

Latin Amerika’da kripto para sektörüne talebin artmaya başlaması üzerine Brezilya merkezli en büyük yatırım bankası BTG Pactual, kripto para ticareti için aracılık hizmetlerine başlayacağını duyurdu. Bu duyuru ile etki alanını genişleten kripto para sektörünün ileriki süreçlerde devletlerin desteği ile daha geniş etki alanı bulabilmesi kripto para piyasalarına sermaye girişini arttırarak orta ve uzun vadeli fiyatlanmalarda olumlu hareketler görülmesini sağlayabilir.

Bitcoin, bu yazının hazırlandığı an itibari ile 24.008 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 23.558 ve 22.828 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 24.932 ve 25.766 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Bitcoin'in yükseliş trendine devam edebilmesi için 50 günlük hareketli ortalaması olan 22.102 ABD Doları seviyesinin üzerinde günlük kapanışlar gerçekleştirmeye devam etmesi gerekmektedir.

Ethereum

Ethereum yatırımcıları gözlerini 19 Eylül tarihindeki birleşmeye çevirerek olumlu haberlerin gelmesini beklemeye devam ediyor. Birleşmenin başarılı olması ve satış baskısı oluşturanlar kısa pozisyonların kapatılarak uzun vadeli pozisyonların açılabilmesi  durumunda Ethereum’un sert yükselişler gerçekleştirebileceği öngörülebilir. Bu nedenle Ethereum yatırımcılarının bu birleşme ile ilgili haberleri yakından takip etmeleri yüksek önem arz etmektedir.

Kripto para piyasalarında pozitif ayrışmayı başaran Ethereum geri çekilme hareketi yaşayarak bu yazının hazırlandığı an itibari ile 1.884 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 1.845 ve 1.776 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 1.983 ve 2.066 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Ethereum’un 50 günlük hareketli ortalaması olan 1.478 ABD Doları seviyesinin üzerinde kalabilmesi ve bu seviyenin üzerinde günlük kapatmalar gerçekleştirmesi yükseliş trendine devam edeceğinin göstergesi olarak değerlendirilebilir.

 

REKLAMI KAPAT X