Bitcoin’de yaşanan sert yükseliş altcoinleri de tetikledi: Avalanche (AVAX) ve Solana (SOL) analizi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bitcoin’de yaşanan sert yükseliş altcoinleri de tetikledi: Avalanche (AVAX) ve Solana (SOL) analizi
Emre Buruk
13.01.2023 14:48

Bitcoin’in bu hafta içerisinde gerçekleştirdiği sert yükseliş, Avalanche(AVAX) ve Solana(SOL) gibi altcoinlerde de benzer yükselişler yaşanmasını tetikledi.

Bitcoin dominansının yükseldiği son günlerde, Bitcoin fiyatlanmasında bir yavaşlama olması halinde ise altcoinlere sermaye akışı hızlanarak, fiyatlanmadaki yükselişlerin ivme kazanması beklenebilir.

Ayrıca, Bitcoin’in 20.000 dolar direnci, altcoin fiyatlanmaları içinde oldukça önem teşkil ediyor. Bu seviyenin kırılamaması durumunda yeniden düşüş trendine girilebileceği ve ayı sezonunun devam edebileceği unutulmamalıdır.

Avalanche (AVAX)

Uzun süredir yatay hareket sürdüren Avalanche, Amazon Web Services ile Ava Labs arasında kurulan ortaklığın duyurulmasının ardından sert yükseliş hareketi gerçekleştirmeyi başardı. Bu ortaklık, işletmelerın ve kurumların blok zinciri teknolojisini benimsemesi adına yüksek önem arz ediyor. Bu gelişmenin duyurulmasının ardından %30 seviyesinin üzerinde yükseliş gerçekleştiren Avalanche (AVAX), yatırımcısını mutlu ederek yeni yatırımcıların da kripto para piyasalarına yönelmesini sağladı. Bu ortaklık ise işletmeler, kurumlar ve hükümetler için blok zinciri teknolojisinin benimsenmesini ölçeklendiriyor.

Avalanche (AVAX) an itibari ile 15,85 dolar seviyelerinde alıcıları ile buluşuor. Avalanche (AVAX)'ın 20 günlük hareketli ortalaması 12,17 dolar seviyesinin üzerinde gerçekleştireceği günlük kapanışlar, yükseliş trendinin devam edebilmesi adına yüksek önem taşımaktadır.

Günlük bazda RSI(14) değeri 75,91 seviyelerinde ve STOCHRSI(14) değeri ise 92,37 seviyelerinde olumsuz olarak görülmektedir. AVAX için önemli destek seviyeleri 14,12/14,73/15,26 önemli direnç seviyeleri ise 16,45/16,97/17,56 olarak öngörülmektedir.

Solana (SOL)

FTX’in iflasını açıklamasının ardından çok sert düşüş hareketi yaşayan Solana (SOL) ise kripto para piyasalarındaki olumlu gelişmeler eşliğinde yükseliş hareketini sürdürüyor. FTX ekibinin kaynak bulması ve varlık satışı gerçekleştirme ihtimali, müşteri kayıplarını mümkün olduğunca kısa sürede telafi etmeye yönelik alacakları aksiyonlar ile Solana (SOL) fiyatlanmasını olumlu etkileyebilir.

Ethereum katili olarak adlandırılan ve özellikle NFT alanında Ethereum ekosisteminin pazarından pay almaya çalışan Solana (SOL), 2023 yılı içerisinde yeni yükselişler gerçekleştirebilir. Solana yatırımcılarının yüksek volatiliteye sahip hareketlerde zarar ile karşılaşmamaları için Bitcoin fiyatlanmasını, Bitcoin dominansını ve piyasa haberlerini yakından takip etmeleri yüksek önem taşımaktadır.

An itibariyle 16,72 dolar seviyelerinde alıcılarıyla buluşan Solana (SOL) 20 günlük hareketli ortalaması olan 12,89 seviyesinin ve 50 günlük hareketli ortalaması olan 13,09 dolar seviyesinin üzerinde hareketine devam etmektedir.

Solana'nın (SOL) 50 günlük hareketli ortalamasının üzerinde günlük kapanışlar gerçekleştirmeyi başarması yükseliş hareketinin yeniden başlamasını sağlayabilir. Günlük bazda RSI(14) değeri 73,34 olarak gözükürken STOCHRSI(14) değeri 100,00 seviyelerinde olumlu durumdadır. Solana (SOL) için önemli destek seviyeleri 10,71/11,86/16,28; önemli direnç seviyeleri ise 17,78/18,58/19,83 olarak öngörülmektedir.

REKLAMI KAPAT X