Bitcoin’de yatay hareket devam ediyor

Okuma Süresi: 3 Dakika
Bitcoin’de yatay hareket devam ediyor
Emre Buruk
10.06.2022 15:11

Bitcoin 32.500-28.000 ABD Doları bareminde yatay hareketine 30.000 ABD Doları seviyelerinde hareketlerine devam ediyor.

Bollinger bantlarının da sıkışmasına neden olan bu yatay hareketin ardından piyasadaki olumsuz haberler ile aşağı yönlü düşüş senaryosu yaşanma ihtimali daha yüksek görülüyor. Haftalık kapatma seviyesi ve günlük kapatma seviyelerinde 31.500 ABD Doları seviyesinin aşılabilmesi önümüzdeki süreçte yaşanacak trendin belirlenmesinde çok yüksek önem arz ediyor.

Bitcoin

Hatırlanabileceği üzere bazı ABD merkezli yatırım ve fon şirketlerinin emeklilik fonları içerisine Bitcoin yoğunluklu kripto para birimlerini dahil etmesi ile kripto para birimlerinde sert yükselişler yaşanmıştı. Ancak ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, kripto para birimlerinin emeklilik sürecine dahil edilmesinin “çok riskli” bir süreci beraberinde getirebileceğini ve bu durumun kongre tarafından ele alınması gerektiğini belirtti. “Emeklilik için birikim yapan çoğu kişiye tavsiye edeceğim bir şey değil. Bana göre çok riskli bir yatırım.” İfadelerini kullanan Yellen’in açıklamaları kripto para piyasalarında orta ve uzun vade fiyatlanmalarında olumsuz etkilere neden olabilir.

Rusya’da gerçekleşen son gelişmelerin ardından Rus milletvekillerinin “para yerine geçen varlıkların” kullanımını yasaklayacak bir teklifin lehinde oy vermesinin beklendiği belirtildi. Bu görüş neticesinde kripto para birimlerinin de bu yasaklamaua dahil edileceği tahmin ediliyor. Rusya içerisinde çok sayıda kripto para madencisi bulunmasına rağmen bu yasa teklifinin onaylanmasının kripto para sektörüne olumsuz etkileri olacaktır.

Bitcoin, an itibari ile 30.051 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 29.068 ve 28.228 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 30.478 ve 31.722 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Bitcoin’in  yükseliş trendine yeniden dönebilmesi için 50 günlük hareketli ortalaması olan 32.749 ABD Doları seviyesini aşarak bu seviyelerin üzerinde günlük kapatmalar gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Ethereum

Ethereum’un ana ağın beacon chain proof-of-stake sistemiyle birleşeceği Merge güncellemesi için ilk prova olarak nitelendirilen Ropsten test ağı dün neredeyse hiç hata olmadan başarılı bir şekilde birleşmeden geçmeyi başardı. Bu gelişme ile Ethereum güncellemelerinin 2022 yılı içerisinde gerçekleşmesi yönündeki olasılık artış gösterdi. Ethereum yatırımcılarını rahatlatan bu gelişme ile kurumsal yatırımcıların da en büyük Altcoin Ethereum’a ilgi göstermesi beklenebilir. Bu durum Ethereum ekosistemine yeni  sermaye girişi sağlayarak olumlu fiyat hareketleri görülmesini sağlayabilir.

Ethereum, 1.776,24 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 1.744 ve 1.711 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 1.821 ve 1.854 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Ethereum’un yükseliş trendine yeniden dönebilmesi için 50 günlük hareketli ortalaması olan 2.237 ABD Doları seviyesini aşarak bu seviyelerin üzerinde günlük kapatmalar gerçekleştirmesi gerekmektedir.

 

Etiketler: bitcoin ethereum
REKLAMI KAPAT X