Bitcoin’de yeni hedef 24.500 dolar

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bitcoin’de yeni hedef 24.500 dolar
Emre Buruk
22.07.2022 17:23

20.000 dolar direncini aşarak hızlı bir yükseliş gösteren Bitcoin, yeni hedefi olan 24.500 dolar seviyesine odaklandı.

Bu seviyenin aşılıp aşılamayacağı merak konusu olurken bu seviye üzerinde gerçekleşecek günlük kapatmalar 28.000-30.000 ABD Doları bandına hareketi hızlandırabilir. Bitcoin’in bu seviyeyi kıramayarak red yemesi durumunda 20.000 ABD Doları ve 18.500 ABD Doları destek seviyeleri önem kazanacak.

Bitcoin

Küresel ekonomik sorunlar, Ukrayna-Rusya krizi ve Luna-Terra krizi gibi etkiler ile düşüş yaşayan kripto para piyasalarında kurumsal yatırımcıların gerçekleştirdiği satış haberleri de bir bir gelmeye devam ediyor. Son olarak, Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla şirketinin Bitcoin varlıklarının %75’ini sattığını açıklaması yaşanılan sert düşüş hareketlerinin bir başka nedeni olarak karşımıza çıkıyor. Çin’de meydana gelen karantina haberleri nedeniyle bu satışı gerçekleştirdiklerini belirten Musk, gelecekte Bitcoin alımı gerçekleştirmeye açık olduklarını belirtti. Bu haber ile ileriki süreçlerde de Elon Musk ve diğer kurumsal yatırımcıların alım gerçekleştirmesi ile kripto para piyasalarında sert yükselişler gözlemlenebilir.

Bitcoin, an itibari ile 23.465 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 22.540 ve 21.978 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 24.016 24.686 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Bitcoin'in yükseliş trendine devam edebilmesi için 50 günlük hareketli ortalaması olan 22.680 ABD Doları seviyesinin üzerinde günlük kapatmalar gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Ethereum

Ethereum 2.0 güncelleme haberi ve Bitcoin fiyatlanmasındaki artış sayesinde son günlerde hızlı yükseliş hareketi göstermeyi başaran Ethereum 1800 ABD Doları hedefine doğru hareketine devam ediyor. Ancak veri sağlayıcısı Glassnode’un paylaştığı bilgilere göre borsalardaki mevcut Ethereum miktarının son dönemdeki en yüksek seviyeye ulaşması ve balinaların borsalar Ethereum aktarımı gerçekleştirmesi Ethereum fiyatlanmasında bir risk teşkil etmektedir. Geçmiş dönemlerde bu tarz verilerin Ethereum’un satış baskısı yaşaması ve sert düşüşler gerçekleştirmesine neden olduğunu bize söylüyor. Bu nedenle yakın vadede Ethereum özelinde gerçekleşebilecek bir düşüş hareketi kripto para piyasalarının genelinde de benzer hareketler görülmesine neden olabilir.

Kripto para piyasalarında pozitif ayrışmayı başaran Ethereum, an itibari ile 1.595 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 1.494 ve 1.413 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 1.681 ve 1.746 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Ethereum’un 50 günlük hareketli ortalaması olan 1.311 ABD Doları seviyesinin üzerinde günlük kapanışlar gerçekleştirmesi yükseliş trendine devam edeceğinin göstergesi olarak değerlendirilebilir.

REKLAMI KAPAT X