Bitcoin’de yön belirsizliği devam ediyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bitcoin’de yön belirsizliği devam ediyor
Emre Buruk
05.08.2022 19:00

22.500 ABD Doları seviyesine geri çekilen Bitcoin bu seviyeden güç toplayarak yeniden 23.000 ABD Doları seviyesini üzerine çıkmayı başardı.

Bitcoin’in 24.000 ABD Doları seviyesini kırmayı başarması ile 28.000 ve 30.000 ABD Doları seviyelerini test edebileceği öngörülüyor.

Bitcoin

Son yazılarımda Coinbase borsasının Coinbase Prime aracılığı ile kurumsal yatırımcılara ve fon yöneticilerine kripto varlıklara dayalı yatırım imkanı sunduğunu belirtmiştim. Bu gelişmenin ardından dünyanın en büyük fon yöneticisi BlackRock’ın Coinbase Prime aracılığıyla kurumsal müşterilerine kripto ticareti ve saklama hizmeti sunacağını duyurdu. Bu durumun orta ve uzun vadede kripto para piyasalarına sermaye girişi sağlayarak olumlu fiyat hareketleri görmemizi sağlayabilir.

Bitcoin, bu yazının hazırlandığı an itibari ile 23.214 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 22.558 ve 21.648 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 23.837 ve 24.876 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Bitcoin'in yükseliş trendine devam edebilmesi için 50 günlük hareketli ortalaması olan 21.391 ABD Doları seviyesinin üzerinde günlük kapanışlar gerçekleştirmeye devam etmesi gerekmektedir.

Ethereum

Eski BitMEX CEO’su Arthur Hayes, Etheruem‘un birleştirme güncellemesi sonrasındaki olası fiyat performansı için olumlu görüşlerini belirtti. Arthur Hayes, güncellemenin başarılı olması ve FED’in para politikasında gevşemeye gitmesi ile Ethereum fiyatının sert yükseliş hareketleri gerçekleştirebileceğini düşünüyor. Buna ek olarak, özellikle bu eylül ayında gerçekleşmesi çok beklenen etkinliğin aslında piyasa tarafından fiyatlandırılmadığını düşünüyor. Bu durum ile pozitif ayrışmayı başarabilen Ethereum 5.000 ABD Doları seviyelerinde yeni zirvelere imza atabilir.

Kripto para piyasalarında pozitif ayrışmayı başaran Ethereum geri çekilme hareketi yaşayarak bu yazının hazırlandığı an itibari ile 1.665 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 1.634 ve 1.582 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 1.739 ve 1.786 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Ethereum’un 50 günlük hareketli ortalaması olan 1.322 ABD Doları seviyesinin üzerinde kalabilmesi ve bu seviyenin üzerinde günlük kapatmalar gerçekleştirmesi yükseliş trendine devam edeceğinin göstergesi olarak değerlendirilebilir.

REKLAMI KAPAT X