Bitcoin’den altcoinlere sermaye geçişi başladı: Solana(SOL) ve Ripple(XRP) analizi

Okuma Süresi: 3 Dakika
Bitcoin’den altcoinlere sermaye geçişi başladı: Solana(SOL) ve Ripple(XRP) analizi
Emre Buruk
03.02.2023 15:05

Fed’in faiz artış hızının beklentilere uygun olarak yavaşlamasına rağmen Bitcoin’in 24.000 dolar seviyesini aşmayı başaramaması sonrasında Bitcoin’den altcoinlere sermaye geçişi başladı.

Bitcoin’den altcoinlere başlayan sermaye akışıyla birlikte birçok altcoin son iki gün içerisinde %40’lara varan yükselişler gerçekleştirdi.

44 seviyesine kadar geri çekilen Bitcoin dominansının düşüş göstermesi ise Bitcoin fiyatlanmasında önemli bir düşüş yaşanmamasıyla birlikte değerlendirildiğinde, altcoinlerdeki yükselişin devam edebileceğine işaret etti. Bu yükselişin gerçekleşmesi durumunda ayrıca Solana (SOL) ve Ripple (XRP) gibi önde gelen altcoinlerin de yeni yatırımcılar tarafından tercih edilerek yükselişlerini hızlandırması söz konusu olabilir.

Ripple (XRP)

Ripple (XRP), SEC ile arasında devam eden davanın sonuçlanamaması nedeniyle yatay fiyat hareketini sürdürüyor. Ripple ile SEC arasındaki davanın bir benzeri olan LBRY Credits’in (LBC) fiyatı, SEC’in LBC’nin bir menkul kıymet olmadığını kabul etmesinin ardından iki kattan fazla arttı. Dosya paylaşımı ve ödeme ağının işlevindeki yerel kripto para birimi LBC’nin iki katından fazla artış göstermesi Ripple (XRP) yatırımcılarını umutlandırarak, haziran ayı içerisinde sonuçlanması beklenen dava ile ilgili gelişmelerin daha yakından izlenmesini sağladı. Bu süreç içerisinde kripto para piyasalarındaki olumlu havanın devam etmesi durumunda ise 2023 yazında kripto paralarda sert yükselişler görülebilir.

Ripple (XRP) an itibari ile 0,411 dolar seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Ripple (XRP), aşmayı başardığı 20 günlük hareketli ortalaması olan 0,40363 dolar seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlayabilmesi durumunda yükseliş trendine devam edebilir.

Günlük bazda RSI(14) değeri 57,23 seviyelerinde olumlu ve STOCHRSI(14) değeri ise 34,705 seviyelerinde olumsuz olarak görülmektedir. XRP için önemli destek seviyeleri 0,3843/0,3931/0,4036 önemli direnç seviyeleri ise 0,4132/0,4247/0,4356 olarak öngörülmektedir.

Solana (SOL)

Risk sermayesi şirketi Placeholder’ın ortaklarından Chris Burniske, yeni bir röportajında, sıradaki Ethereum’un Solana olabileceğini düşündüğünü belirtti. Yıllardır kripto paralarla ilgilenen trader Burniske, Solana’nın Ethereum’un 5 yıl önceki haline benzediğini belirterek, şu anki fiyatın fazlasıyla ucuz olabileceğini vurguladı.

Burniske ayrıca Solana’nın benzer başarıyı gösterebilmesi durumunda şu anki çift haneli fiyat seviyelerinin fazlasıyla cazip olabileceğini düşündüğünü beirtti.

Kripto para piyasalarındaki olumlu havanın devamı ise Solana ekosisteminin güvenlik açıklarıyla ilgili önlemlerini arttırarak daha güvenli hale gelmesini ve orta ve uzun vadeli Solana (SOL) fiyatlanmasında olumlu hareketler görülmesini sağlayabilir.

An itibariyle 24,46 dolar seviyelerinde alıcılarıyla buluşan Solana (SOL) 20 günlük hareketli ortalaması olan 23,90 seviyesinin ve 50 günlük hareketli ortalaması olan 17,404 dolar seviyesinin üzerinde hareketine devam etmektedir.

Solana'nın (SOL) 20 günlük hareketli ortalamasının üzerinde günlük kapanışlar gerçekleştirerek kalıcılaşması durumunda yükseliş hareketinin yeniden başlayabileceğinden söz edilebilir.

Günlük bazda RSI(14) değeri 59,955 olarak olumlu görünürken, STOCHRSI(14) değeri 6,301 seviyelerinde aşırı satış durumundadır. Solana (SOL) için önemli destek seviyeleri 22,71/23,24/23,90; önemli direnç seviyeleri ise 25,08/25,98/26,47 olarak öngörülmektedir.

Etiketler: bitcoin solana ripple
REKLAMI KAPAT X