Bitcoin dolar endeksindeki düşüşün etkisiyle 20.000 doları aşmayı deniyor

Okuma Süresi: 3 Dakika
Bitcoin dolar endeksindeki düşüşün etkisiyle 20.000 doları aşmayı deniyor
Emre Buruk
04.10.2022 14:26

Bitcoin, dolar endeksinin 114 seviyelerinden 111'e kadar geri çekilmesi ile 18.100 dolar seviyesinden güç toplayarak yeniden 20.000 doları aşmayı deniyor.

18.000 dolar seviyesinden güç toplayarak yükselişe geçen Bitcoin ülke borsalarının yaşadığı yükselişe paralel bir artış göstererek küresel ekonomi ile uyumunu yeniden gözler önüne koydu.

Dolar endeksinde yaşanan geri çekilme ile küresel sermayenin yeniden emtialara ve borsalara giriş yapması kripto varlıkların fiyatlanmasında da olumlu hareketler gözlemlememizi sağladı.

ABD enflasyon verilerinin açıklanma tarihine kadar bu yükselişin devam edebileceği ancak küresel ölçekte yaşanabilecek olaylar (nükleer kriz, Fed’in para politikaları ile ilgili açıklamaları vb.) ile sürpriz düşüşlerin de yaşanabileceği unutulmamalıdır.

Bitcoin

Bitcoin’in 20.000 doların üzerine çıkma çabası devam ederken zincir üstü veriler Bitcoin'in yükseliş potansiyelinin yükseldiği yönünde ipuçları veriyor. Kripto para borsalarındaki Bitcoin arzının 2018’den bu yana en düşük seviyesinde olması, kripto yatırımcıların Bitcoin’lerini soğuk cüzdanlarda ve kendi adreslerinde sakladığını gösteriyor. Bu durum sebebi ile kripto para piyasalarında arz sorunu yaşanarak fiyatlamalarda sert yükselişler ile karşı karşıya kalınabilir. Bu nedenle 20.000 ve 22.000 dolar seviyelerinin üzerinde gerçekleşebilecek kapanışlar yeni ve sert yükselişleri beraberinde getirebilir.

Bitcoin, bu yazının hazırlandığı an itibari ile 19.983 dolar seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 19.236 ve 18.588 dolar seviyelerini destek olarak kullanarak yine güç toplayabilir. 20.942 ve 21.786 dolar seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Bitcoin'in yükseliş trendine devam edebilmesi için 50 günlük hareketli ortalaması olan 20.034 dolar seviyesinin üzerine çıkmayı başararak bu seviye üzerinde günlük kapanışlar gerçekleştirmeye devam etmesi gerekmekir.

Ethereum

Ethereum kurucu ortağı Anthony Di Iorio, Merge güncellemesinin ardından bir dizi sorunun ortaya çıktığını belirtti. Ethereum ağında birkaç cüzdanın, şu an ağa hakim olma konusunda endişeli olduğunu dile getirdi.

Kurucu ortak, Ethereum ekosistemindeki merkezileşme ihtimalinin riskinin asıl sebebinin borsa cüzdanları olduğunu belirterek kripto para borsalarının fiyatlanma üzerinde manipülatif hareketler sergileyebileceğini vurguladı. Bu konudaki riskin azalabilmesi için ekosistem içerisine bireysel ve kurumsal yatırımcının girmesi ve piyasa değerinin yükselmesi gerekliliği öngörülüyor. Bu gelişmeler sayesinde orta ve uzun vadede volatiliteyi azalan ve deflasyonist yapıya ulaşabilen Ethereum yükseliş trendini koruyarak yeni zirvelere imza atabilir.

Ethereum, bu yazının hazırlandığı an itibari ile 1.348 dolar seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 1.283 ve 1.244 dolar seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 1.408 ve 1.464 dolar seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Ethereum’un 50 günlük hareketli ortalaması olan ilk seviyesinin üzerine çıkmayı başararak bu seviyenin üzerinde günlük kapanışlar gerçekleştirmesi ile Ethereum’un yeniden yükseliş trendine devam edebileceği öngörülüyor.

REKLAMI KAPAT X