Bitcoin için en kritik haftasonu

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bitcoin için en kritik haftasonu
Emre Buruk
03.06.2022 14:58

Bitcoin'in sert düşüş hareketleri yaşayarak 8 hafta boyunca kırmızı mum ile kapanış yapmasının ardından bu hafta Bitcoin için en kritik haftasonu olarak görülebilir.

Bu haftasonu içerisinde yaşanacak fiyat hareketi Bitcoin trendinin belirlenmesi için yüksek önem arz ediyor. Bitcoin’in tekrar 30.000 ABD Doları seviyesinin altına gerilemesi 27.000 ve 25.000 ABD Doları destek seviyelerinin test edilmesine neden olabilir. Haftalık kapatmanın yeşil Heikin Ashi ile gerçekleşmesi ve 31.600 ABD Doları üzerinde günlük kapatmalar gerçekleşmesi ile Bitcoin’in yükseliş potansiyeli artacaktır.

Bitcoin

Japonya Parlamentosu’nun ulusal para birimi yen yada başka bir ülkenin itibari para birimine sabitli olduğunu garanti eden sabit kripto para birimlerine yönelik yasal bir çerçeve oluşturduğu belirtildi. Bu gelişme ile Japonya’nın resmi olarak  stabilcoin oluşturmak istediği ve dijitallesmeye önem verdiği görüldü. Bu durumun kripto para sektörüne olan ilginin ve sermaye girişinin artmasını sağlayacağı düşünülüyor.

Bitcoin, 29.743 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 28.820 ve 27.728 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 30.621 ve 31.487 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Bitcoin’in  yükseliş trendine yeniden dönebilmesi için 50 günlük hareketli ortalaması olan 34.196 ABD Doları seviyesini aşarak bu seviyelerin üzerinde günlük kapatmalar gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Ethereum

Bitcoin’in düşüşünden etkilenerek 2.000 ABD Doları seviyesinin üzerinde tutunmayı başaramayan Ethereum 1.776 ABD Doları seviyelerinde alıcıları ile buluşuyor. Ethereum ağında son yaşanan olumsuz gelişmelerin de etkisiyle kurumsal yatırımcıların Ethereum ekosistemi sen çıkarak farklı Altcoinleri tercih ettiği görülüyor. Bazı anket sonuçlarının da Ethereum yerine ADA, DOT ve XRP’nin tercih edildiğini göstermesi Ethereum yatırımcısının tedirgin olmasına neden oldu. Kripto para piyasalarındaki mevcut düşüş potansiyelinin ve NFT pazarlarındaki talebin azalmasının kısa vadede Ethereum fiyatlanmalarinda olumsuz hareketlerin görülebilme htimalini arttırıyor.

Ethereum, 1.760,8 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 1.723 ve 1.668 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 1.862 ve 1.929 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Ethereum’un yükseliş trendine yeniden dönebilmesi için 50 günlük hareketli ortalaması olan 2.411 ABD Doları seviyesini aşarak bu seviyelerin üzerinde günlük kapatmalar gerçekleştirmesi gerekmektedir.

REKLAMI KAPAT X