Bitcoin’in son yükselişi altcoinlerde sert hareketlere sebep oldu

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bitcoin’in son yükselişi altcoinlerde sert hareketlere sebep oldu
Emre Buruk
10.01.2023 15:25

Bitcoin’in 17.500 dolar seviyesini test etmesi sonrasında altcoinlere yüksek miktarda sermaye girişi yaşandı ve altcoinler genelinde de sert yükselişler yaşanmaya başladı.

Bazı analistler, bu yükselişin yapay bir yükseliş olup, yeni yatırımcıları kripto para piyasalarına çekmeyi amaçlayan bir boğa tuzağı olabileceğini düşünüyor. Geçmiş dönemlerde de bu duruma benzer boğa tuzakları yaşanmış ve birçok kripto para yatırımcısı mağdur olmuştu.

İflas etmiş olan FTX borsasının kripto parası olan FTT’nin dün %80 seviyelerinde yükseliş hareketi göstermesi ise manipülatif bir hareket olarak görülüyor.

Bitcoin

Dünyanın en ünlü yatırım bankaları arasında yer alan JPMorgan‘ın CEO’su Jamie Dimon, kripto para piyasaları ve Bitcoin ile ilgili sert eleştirilerde bulundu.

Dimon son olarak Bitcoin ile ilgili “merkeziyetsiz bir ponzi şeması” ifadesini kullandı. Hatırlanabileceği üzere 2017 yılında Bitcoin’i “sahtekarlık” olarak nitelendiren Dimon’un ilerileyen süreçte Bitcoin satın aldığı ortaya çıkmıştı. Geçtiğimiz dönemlerde Bitcoin işlemi yapan her çalışanını kovacağını belirten Dimon, kripto para birimlerini eleştirmeye devam etti.

Kripto para birimleri üzerinde yükselişin kalıcı bir hale gelmesi ise ancak kripto para piyasaları üzerindeki regülasyonların artırılması ile güvenilirlik ve kullanım alanı gibi sorunların aşılmasıyla mümkün olabilecektir.

Bitcoin an itibari ile 17.248 dolar seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Bitcoin, aşağı yönlü hareketlerde 16.761 ve 16.127 dolar seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 17.671 ve 18.492 dolar seviyeleri önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri beraberinde getirebilir.

Bitcoin'in yükseliş  trendine devam edebilmesi için 50 günlük hareketli ortalaması olan 16.858 dolar seviyesinin üzerine çıkmayı başararak bu seviye üzerinde günlük kapanışlar gerçekleştirmeye devam etmesi gerekmektedir.

Ethereum

Kripto para piyasalarındaki yükseliş ile en güçlü altcoin olan Ethereum, 1.345 dolar seviyelerine kadar yükselmeyi başardı. Bu seviyenin ardından yükselişe devam edebilmesi durumunda 1.500 dolar direncini test etme ihtimali yükseliyor. Bu ihtimal ile birlikte yeni bir altcoin rallisinin gerçekleşmesi, yeni yatırımcının kripto para piyasalara girmesini sağlayarak yükselişe ivme kazandırabilir.

Ethereum, bu yazının hazırlandığı an itibari ile 1.330 dolar seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Ethereum, aşağı yönlü hareketlerinde 1.302 ve 1.267 dolar seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 1.369 ve 1.397 dolar seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir.

Ethereum’un 50 günlük hareketli ortalaması olan 1.234 dolar seviyesinin üzerine çıkmayı başararak bu seviyenin üzerinde günlük kapatmalar gerçekleştirmesi ile Ethereum’un yeniden yükseliş trendine devam edebileceği öngörülüyor.

Etiketler: bitcoin ethereum
REKLAMI KAPAT X