Bitcoin’in yükselişi boğa tuzağı mı?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bitcoin’in yükselişi boğa tuzağı mı?
Emre Buruk
19.07.2022 17:19

Bitcoin’in son günlerde gerçekleştirdiği yükseliş hareketinin, yatırımcıları kripto para piyasalarına çekmek üzere hazırlanmış bir boğa tuzağı olabileceği görüşü yaygınlaşmaya devam ediyor.

Bitcoin 20.000 ABD Doları seviyesinin üzerinde tutunmayı başararak bugün 23.000 ABD Doları direncini test etti. Bitcoin’in 24.500 ABD Doları seviyesinin üzerinde günlük kapanışlar gerçekleştirmesi 28.000 ABD Doları direncinin test edilmesinin önünü açacaktır. 22.000 ABD Doları üzerinde tutunamayan Bitcoin ilk olarak 20.000 devamında ise 18.600 ABD Doları destek seviyelerini test edebilir. Bu süreçte küresel piyasalarda gerçekleşen haber akışlarının takibi Bitcoin fiyatlanmasının takibinde yüksek önem taşımaktadır.

Bitcoin

Bitcoin fiyatında olumlu hareketler gözlemlenirken ve dünya genelinde lider kripto para birimi Bitcoin’in benimsenme hızı artmaya devam ederken ülkemizde de kripto para piyasalarına ilgi artmaya devam ediyor. Ülkemizde artan enflasyonun da yatırımcıları farklı varlıklara yöneltmesi kripto para piyasalarının Türkiye’deki hacminin %40 artmasını sağladı. Bu sürecin fiyatlarda olumlu etkiler gözlemlenmesi mi sağlayabileir ancak bu süreçte güvenilirliği düşük kripto para borsalarından uzak durulması gerekmektedir. Aksi takdirde önceki yıllarda yaşananlara benzer mağduriyetler ile karşı karşıya kalınabilir.

Bitcoin, an itibari ile 22.142 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 20.058 ve 19.348 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 23.237 ve 23.986 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Bitcoin'in yükseliş trendine yeniden dönebilmesi için 50 günlük hareketli ortalaması olan 23.100 ABD Doları seviyesini aşarak bu seviyelerin üzerinde günlük kapatmalar gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Ethereum

Uzun süre 1.000 ABD Doları ve altında fiyatlanan Ethereum, güncelleme haberi ile birlikte sert yükseliş hareketi gerçekleştirdi. “The Merge” olarak adlandırılan bu güncelleme in tahmini tarihinin paylaşılması ve Bitcoin’in yükseliş hareketi göstermesi ile Ethereum 1.620 ABD Doları seviyesini test etti ve 1.500 ABD Doları üzerinde tutunmaya çalışıyor. Önümüzdeki süreçte Bitcoin’in de olumlu fiyatlanması ile 1.800 ABD Doları direncini test etme potansiyelin sahip Ethereum’a kurumsal yatırımcının ilgi göstermesi yükselişi hızlandırabilir.

Kripto para piyasalarında pozitif ayrışmayı başaran Ethereum, an itibari ile 1.533 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 1.418 ve 1243 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 1.679 ve 1.846 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Ethereum’un 50 günlük hareketli ortalaması olan 1.328 ABD Doları seviyesinin üzerinde kalabilmesi ve bu seviyenin üzerinde günlük kapatmalar gerçekleştirmesi yükseliş trendine devam edeceğinin göstergesi olarak değerlendirilebilir.

 

REKLAMI KAPAT X