Bitcoin kritik destek seviyesine yaklaştı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bitcoin kritik destek seviyesine yaklaştı
Emre Buruk
07.03.2023 14:11

Bitcoin, 25.000 dolar seviyesini aşmayı başaramadıktan sonra Silvergate ile ilgili çıkan olumsuz haber akışının da etkisiyle kritik destek seviyesi olan 22.000 dolara kadar geri çekildi.

ABD tarafından açıklanacak enflasyon verileri ve yakın süreçte FED’in açıklayacağı faiz kararı ile yön bulması beklenen Bitcoin’in, kısa vadede 20.000 dolar destek seviyesini test etmesi beklenebilirken, kısa vadeli pozisyon almayı düşünen yatırımcıların bu seviyenin altında oluşabilecek fiyat hareketlerinde dikkatli olması yüksek önem arz etmektedir.

Bitcoin

Madencilik firmalarıyla ilgili gelişmelerin kripto para piyasalarını da olumsuz etkilemesinin ardından madencilik faaliyetlerine odaklanan şirket sayısı artış gösterdi. Son olarak madencilik devi TeraWulf, ABD’nin ilk %100 nükleer enerji ile çalışan Bitcoin madencilik tesisi olan Nautilus’u hayata geçirdi. Yaklaşık 8.000 madencilik cihazı bulunan tesisin saniyede yaklaşık 1,0 exahash (EH/s) işlem gücü bulunduğu ve 2023’ün ilk çeyreğinde 50 megavat madencilik kapasitesi sağlaması hedeflediği belirtildi. Bu durumun kripto para piyasalarına ise orta ve uzun vadeli olumlu etkileri olabileceği öngörülmektedir.

Bitcoin, an itibari ile 22.381 dolar seviyelerinde alıcılarıyla buluşurken, aşağı yönlü hareketlerde 22.000 ve 21.592 dolar seviyeleri önemli destek seviyesi olarak takip edilebilir. Yukarı yönlü gerçekleşebilecek hareketlerde ise 23.228 ve 24.048 dolar seviyeleri önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir. Bu seviyelerin aşılması durumunda ise Bitcoin, psikolojik direnç seviyesi olan 25.000 dolar seviyesini yeniden test edebilir.

Ethereum

SEC Başkanı Gensler’ın altcoinler ile ilgili yaptığı açıklama ise Ethereum yatırımcılarının endişelerinin artmasına neden oldu. Buna göre, altcoinlerin menkul kıymet olarak değerlendirilmesini savunan Gensler’ın açıklamalarının ardından Ethereum’un menkul kıymet olarak kabul edilme ihtimali kuvvetlenirken; bu durum, Ethereum'un geleneksel menkul kıymetlerle aynı düzenlemelere tabi tutulabileceği beklentisini oluşturdu. Başta kurumsal yatırımcılar olmak üzere, bu gelişmenin talebi azaltabileceğine yönelik tedirginlik ise sermaye çıkışlarının yaşanmasına sebep olarak, fiyatlamalarda da etkisini gösterdi.

1.565 dolar seviyelerinde alıcılarıyla buluşan Ethereum’da, aşağı yönlü hareketlerde 1.511 ve 1.472 dolar seviyeleri destek seviyeleri olarak görülebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 1.612 ve 1.669 dolar seviyeleri önemli direnç seviyeleri olarak takip edilebilir.

REKLAMI KAPAT X