Bitcoin kritik direnç seviyesi olan 17.500 doları aşmayı deniyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bitcoin kritik direnç seviyesi olan 17.500 doları aşmayı deniyor
Emre Buruk
13.12.2022 14:29

Son haftalardaki düşüş meyilli yatay seyriyle yatırımcılarını tedirgin etmeye devam eden Bitcoin, kritik direnç seviyesi olan 17.500 doları aşmayı deniyor.

Dünya’nın en önemli kripto para borsaları arasında yer alan Binance'in içerisinde kara para aklandığına yönelik iddalar, başta kripto para yatırımcılarını olmak üzere birçok yatırımcıyı tedirgin etti. Bu iddiaların ardından kripto para piyasaları üzerinde sert satış baskısı oluşabileceği öngörüsü gerçekleşmemiş olsa da, kripto para piyasaları üzerindeki olumsuz bir hava oluşmasına sebep oldu. Ancak küresel çapta merkez bankalarının faiz kararı vereceği bu haftada kripto para piyasalarının odağı merkez bankalarının faiz kararına çevrildi. Fed’in açıklayacağı faiz miktarı ve para politikasında gevşemeye gidilebileceği yönündeki bir açıklama, riskli olarak görülen kripto para piyasalarına sermaye akışı yaratarak yeniden yükseliş trendinin başlamasını sağlayabilir.

Bitcoin

BitMEX’in eski CEO’su Arthur Hayes, kripto para piyasalarında oluşan satış baskısının en kötü dönemlerinin geride kaldığını söyledi. 2023 yılı içerisinde Fed'in yeniden para basmaya başlayabileceğini belirten Hayes, bu durumun etkisiyle Bitcoin'in yeniden yükselişe geçebileceğini belirtti.

Bitcoin, bu yazının hazırlandığı an itibari ile 17.400 dolar seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Bitcoin, aşağı yönlü hareketlerde 16.842 ve 16.234 dolar seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 17.821 ve 18.343 dolar seviyeleri önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılmasıyla, yeni yükselişler de beraberinde gelebilir.

Bitcoin'in yükseliş trendine devam edebilmesi için 50 günlük hareketli ortalaması olan 17.877 dolar seviyesinin üzerine çıkmayı başararak bu seviye üzerinde günlük kapanışlar gerçekleştirmeye devam etmesi gerekmektedir.

Ethereum

Ethereum fiyatlanmasındaki toparlanma sinyalleri ise, Ethereum’un 2022 yılı sonuna kadar 1.500 dolar direncini test edebileceği düşüncesini güçlendirdi.

Bitcoin fiyatlanmasından etkilenen Ethereum’un, kripto para piyasalarındaki olumlu gelişmelerden etkilenerek sert yükselişler sergileyebileceği tahmin ediliyor. Özellikle Fed’in 2023 yılı içerisinde para basmaya yöneleceğine dair söylentiler, güncellemeleri ile deflasyonist yapıya evrilen Ethereum’a olan ilginin artabileceğini düşündürtüyor. Bu durumda, kurumsal yatırımcının ilgisini bireysel yatırımcı takip edebilir ve yeni yükseliş trendleri izlenebilir.

Ethereum, bu yazının hazırlandığı an itibari ile 1.282 dolar seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Ethereum, aşağı yönlü hareketlerde 1.243 ve 1.194 dolar seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 1.321 ve 1.367 dolar seviyeleri önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir.

Ethereum’un 50 günlük hareketli ortalaması olan 1.325 dolar seviyesinin üzerine çıkmayı başararak bu seviyenin üzerinde günlük kapatmalar gerçekleştirmesi ise Ethereum’un yeniden trendine devam etmesini sağlayabilir.

REKLAMI KAPAT X