Bitcoin kritik eşik üzerinde tutunmaya çalışıyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bitcoin kritik eşik üzerinde tutunmaya çalışıyor
Emre Buruk
01.09.2022 14:13

20.000 ABD Doları seviyesinde fiyatlanmaya devam eden Bitcoin’in bu seviye üzerinde tutunmayı başarıp başaramayacağı kripto para yatırımcıları tarafından merakla takip ediliyor.

Bu seviyenin aşağı yönlü kırılması ile kripto para piyasalarında sert fiyat düşüşleri görüleceği tahmin ediliyor. Bu nedenle kısa vadede para politikaları ile ilgili küresel ölçekte alınan kararlar ve kripto para piyasaları genelindeki gelişmeler trend yönünü belirleyecektir.

Bitcoin

Ünlü varlık yönetim şirketlerinden Tallbacken Capital Advisors CEO’su Michael Purves, kripto para piyasaları ile ilgili olumsuz beklentilerini belirtti. Kripto para piyasasının lideri Bitcoin’in 15.000 ABD Doları seviyelerine gerileyebileceği yönündeki düşüncelerinin kuvvetlendiğini vurguladı. Bu düşüncenin ardında yatan temel sebebin FED’in ve diğer ülke merkez bankalarının yüksek faiz artış kararı almaları olduğu tahmin ediliyor. Bu kararlar neticesinde riskli piyasalardan sermaye çıkışı yaşanması satış baskısını arttırarak sert düşüşlere ve küçük yatırımcıların endişe duyarak pozisyonlarını kapatmalarına neden oluyor.

Bitcoin, bu yazının hazırlandığı an itibari ile 19.993 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 19.058 ve 18.478 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 20.732 ve 21.766 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Bitcoin'in yükseliş trendine devam edebilmesi için 50 günlük hareketli ortalaması olan 22.335 ABD Doları seviyesinin üzerine çıkarak günlük kapanışlar gerçekleştirmeye devam etmesi gerekmektedir.

Ethereum

Ethereum 1.400 doları seviyelerinden güç toplayıp yükselişe geçmeyi başararak 1.600 doları seviyesini aşmayı denedi. Bu denemesini henüz başarı ile sonuçlandıramayan Ethereum’un yeniden 1.800 dolar direncini kırması ile yönünü 2.000 dolar hedefine çevireceği öngörülmektedir. Bu seviyenin eylül ayında gerçekleşmesi beklenen güncelleme ile kırılarak fiyatlanmada daha sert yükselişler yaşanabilir.

Ethereum geri çekilme hareketi yaşayarak bu yazının hazırlandığı an itibari ile 1.561 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 1.471 ve 1.419 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 1.583 ve 1.633 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Ethereum’un 50 günlük hareketli ortalaması olan 1.631 ABD Doları seviyesinin üzerine çıkmayı başarabilmesi ve bu seviyenin üzerinde günlük kapatmalar gerçekleştirmesi yükseliş trendine yeniden başlayabileceğinin göstergesi olarak değerlendirilebilir.

 

REKLAMI KAPAT X