Bitcoin ve Ethereum'da yatay seyir sürüyor

Okuma Süresi: 3 Dakika
Bitcoin ve Ethereum'da yatay seyir sürüyor
Emre Buruk
08.02.2023 14:24

Bitcoin, 24.000 dolar direnç seviyesini aşamaması sonrasında 22.500-23.500 dolar bandı içindeki yatay seyrini sürdürüyor.

Bitcoin’in son gerçekleştirdiği yükselişin ardından yukarı yönlü ivmelenmesini sürdürememesi sonrasında fiyatlamanın hangi yöne doğru kırılacağı merak konusu olmayı sürdürürken; Fed Başkanı Jerome Powell dün geç saatlerde katıldığı etkinlikte, dezenflasyonist sürecin başladığını bildirerek, “Ancak daha gidilecek uzun bir yol var. Bunlar dezenflasyonun çok erken aşamaları.” ifadelerini kullandı.

Bu durum ise para politikalarındaki sıkılaşmaların sürebileceğinin ve faiz arttırımlarına devam edilebileceğinin düşünülmesine yol açtı. Bu beklentilerin gerçekleşmesi durumunda ise kripto para piyasaları gibi riskli piyasalardan sermaye çıkışlarının olabileceği unutulmamalıdır.

Bitcoin

22.500 ile 23.500 dolar seviyeleri arasındaki hareketine devam eden Bitcoin, altın kesişim (Golden cross) denilen 50 günlük hareketli ortalama ile 200 günlük hareketli ortalamanın kesişimine çok yaklaştı. Geçtiğimiz dönemlerde gerçekleştiği gibi bu kesişimin yaşanması halinde Bitcoin’in sert fiyat hareketleri gerçekleştirebileceğini söyleyebiliriz.

Bitcoin yatırımlarıyla dikkat çeken iş zekası, mobil yazılım ve bulut tabanlı hizmet sağlayıcısı MicroStrategy ise 2022'nin 4. çeyreği finansal sonuçlarında Bitcoin'in değer kaybı kaynaklı 197,6 milyon dolarlık zarar ettiğini açıkladı. 2022 yılının 4. çeyrek sonuçlarıyla birlikte uluslararası yazılım şirketinin bilançosunda tuttuğu Bitcoin varlıklarında kaydedilen değer kaybı zararının 2022 yılında yaklaşık 1,3 milyar dolara ulaştığı belirtilmişti. Ayrıca, en büyük kurumsal Bitcoin’e yatırımcıları arasında bulunan şirketin 2022 yılı sonu itibarıyla bilançosunda 132.500 BTC bulunduğu görüldü. MicroStrategy Yönetim Kurulu Başkanı Michael Saylor ise bugün Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda “Bitcoin misyondur” yazarak en büyük kripto paraya olan inancını koruduğunu yineledi.

23.154 dolar seviyelerinde alıcılarıyla buluşan Bitcoin için aşağı yönlü 22.582 ve 21.877 dolar seviyeleri destek seviyesi olarak takip edilebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 23.578 dolar seviyesinin aşılması durumunda 24.021 ve 24.692 dolar seviyeleri önemli direnç seviyeleri olarak görülmektedir. Bu direnç seviyelerinin aşılmasıyla psikolojik direnç olarak görülen 25.000 dolar seviyesi test edilebilir.

Ethereum

Wall Street araştırma şirketi Bernstein, yayımladığı araştırma raporunda Ethereum'un son günlerde çok daha sağlıklı zincir üstü aktiviteler gösterdiğini ve aktivitenin daha da artabileceğini belirtti. Ethereum ayrıca Blockchain üzerindeki günlük işlem ücretlerinin yılın başından bu yana iki kattan fazla artarak yaklaşık 2 milyon dolardan 4 milyon ila 6 milyon dolara çıktığına dikkat çekti. Bu dönemde Ethereum’un yaklaşık %35 değer kazandığı görülürken Bernstein, Ethereum ağında gerçekleşecek daha fazla zincir üstü aktivite ile daha fazla deflasyon beklentisinin söz konusu olduğunu belirtti. Bu durumun orta ve uzun vadeli hareketlerde Ethereum fiyatlamasında olumlu bir etkisinin olması beklenebilir.

Ethereum, 1.670 dolar seviyelerinde alıcılarıyla buluşurken, aşağı yönlü hareketlerde 1.622 ve 1.574 dolar seviyeleri önemli destek seviyeleri olarak takip edilebilir. Yukarı yönlü ilk hedef olan 1.700 dolar seviyenin aşılması ise 1.758 ve 1.811 dolar seviyelerini gündeme getirebilir.

Etiketler: bitcoin ethereum
REKLAMI KAPAT X