Bitcoin ve Ethereum Fiyat Analizi

Okuma Süresi: 3 Dakika
Bitcoin ve Ethereum Fiyat Analizi
Emre Buruk
29.07.2022 15:56

FED’in faiz kararını 75 baz puan olarak açıklaması ve para politikasında gevşeme hareketleri gerçekleştirebileceği yönünde verdiği mesajlar kripto para piyasaları başta olmak üzere riskli varlıklara sermaye girişi sağlayarak sert yükselişler yaşanmasını sağladı.

20.800 ABD Doları seviyelerine kadar gerileyen Bitcoin bu gelişme ile hızlıca 24.000 ABD Doları direncini test etti. Bitcoin’in yanı sıra birçok Altcoin de sert yükselişler gerçekleştirmeyi başararak kripto para yatırımcılarının yüzünü güldürdü. Aylık kapanışa iki gün kala Bitcoin 24.000 ABD Doları üzerinde tutunma çabasına devam edebilir. Bu seviyenin aşılarak günlük kapanışlar yaşanması Bitcoin’de 28.000 ve 34.000 ABD Doları seviyelerine dek sert yükseliş hareketleri görmemizi sağlayabilir.

Bitcoin

Senatör Dick Durbin, 28 Temmuz tarihli paylaşımında, Fidelity Investment’ın çalışanların emeklilik primlerinin değerlendirildiği ve 401(k) hesapları olarak bilinen yatırım hesBitcoin gibi test edilmemiş ve oldukça değişken bir varlığa yatırım seçeneği sunma kararını eleştirdi. Kripto para piyasaları içerisinde Bitcoin başta olmak üzere test edilmemiş ve oldukça değişken varlıkların yatırım seçeneği olarak görülmesinin çok riskli olduğunu düşündüğünü belirtti. Hatırlanacağı üzere Fidelity Investment, Nisan ayı içerisinde yatırımcıların 401(k) emeklilik hesaplarına Bitcoin (BTC) dahil etmelerine izin vereceğini ancak Bitcoin’in hesap ağırlığının toplam hesabın %20’si ile sınırlanacağını açıklamıştı. Bu tarz gelişmelerin kripto para endüstrisine yüksek miktarda sermaye girişine ve çıkışına sebep olması ile fiyatlanma üzerindeki etkisi çok yüksek görülmektedir.

Bitcoin, bu yazının hazırlandığı an itibari ile 23.688 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 22.890 ve 21.378 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 24.216 ve 25.686 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Bitcoin'in yükseliş trendine devam edebilmesi için 50 günlük hareketli ortalaması olan 21.572 ABD Doları seviyesinin üzerinde günlük kapatmalar gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Ethereum

Ethereum ağında Eylül ayı içerisinde gerçekleşmesi “Merge” güncellemesinin ardından sonra Ethereum fiyatında önemli bir yükseliş ivmesi görüldü. Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, Paris’te gerçekleşen yıllık Ethereum Topluluğu Konferansı’nda ağın hisse ispatına geçtikten sonraki yol haritası hakkında önemli bilgiler verdi. Bu bilgilerin kurumsal yatırımcılar tarafından değerlendirilerek olumlu görüşmesi kurumsal yatırımcı kanadından Ethereum’a sermaye girişi yaşanmasını sağlayarak fiyatlanmada olumlu hareketleri tetikleyebilir. Güncelleme ile ilgili meydana gelebilecek olumsuzluklar ve sorunlar ise fiyatlanmada kısa süreli dalgalanma yaşanmasına neden olabilir. Bu nedenle kısa vadede Ethereum yatırımcılarının güncelleme ile ilgili haber akışını yakından takip etmesi yüksek önem taşımaktadır.

Kripto para piyasalarında pozitif ayrışmayı başaran Ethereum, bu yazının hazırlandığı an itibari ile 1.683 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 1.622 ve 1.514 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 1.801 ve 1.884 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Ethereum’un 50 günlük hareketli ortalaması olan 1.274 ABD Doları seviyesinin üzerinde günlük kapanışlar gerçekleştirmesi yükseliş trendine devam edeceğinin göstergesi olarak değerlendirilebilir.

 

 

REKLAMI KAPAT X