Bitcoin yeniden 30.000 dolar altına geriledi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bitcoin yeniden 30.000 dolar altına geriledi
Emre Buruk
07.06.2022 15:56

Bitcoin 9 haftalık kırmızı mum kapanışını bu hafta kırmayı başararak yükseliş trendine göz kırpmayı başarmasına rağmen yeniden bugün sabah saatlerinde 30.000 ABD Doları seviyesinin altına geriledi.

Bu sert düşüşün arkasında SEC’in dünyanın en yüksek hacmine sahip kripto para borsası Binance’ı kripto paraların kullanımı ile kara para aklama iddiaları ile takibe alması ve piyasalardaki belirsizlik kaynaklı tedirginlik olduğu düşünülüyor. Bu olumsuz gelişmelerin ardından Bitcoin için yükseliş umudunun sonlanıp sonlanmadığını bu hafta içerisinde gözlemleyebileceğimizi öngörüyoruz.

Bitcoin

Bitcoin’de haftasonu yaşanan yükselişin boğa tuzağı mı olduğu yoksa yükseliş trendinin işaret fişeğinin mi atıldığı merak konusu olmayı sürdürüyor. Son haftalarda 28.000-32.000 ABD Doları bandı içerisinde hareketini sürdüren Bitcoin’in piyasadaki olumsuz etkiler nedeniyle olumsuz fiyat hareketleri gösterme ihtimali yüksek görünüyor. Bu görüntünün temel sebeplerinden biri de haftalardır içerisinde bulunduğu dar aralığın aşağı yönlü kırılma beklentisidir. 32.000 ABD Doları seviyelerini aşmayı başaran Bitcoin’in aşağı yönlü 25.000 ABD Doları destek seviyesini test edebileceği öngörülüyor. Yukarı yönlü bakıldığında ise 32.000 ABD Doları seviyesinin aşılması ile bı seviye üzerinde birkaç günlük kapama görülmesi ve piyasaya yeni sermaye girişi gerçekleşmesi gerekmektedir.

Bitcoin, an itibari ile 29.453 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 28.388 ve 27.228 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 30.638 ve 31.522 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Bitcoin’in  yükseliş trendine yeniden dönebilmesi için 50 günlük hareketli ortalaması olan 33.379 ABD Doları seviyesini aşarak bu seviyelerin üzerinde günlük kapatmalar gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Ethereum

Bugün sabah saatlerinde Bitcoin'in gerçekleştirdiği sert düşüş hareketinin etkisi ile Ethereum 1.800 ABD Doları seviyesinin altına geri çekildi. Coinglass verilerine göre kripto para vadeli işlemlerinde son 24 saatte 815 milyon dolar değerinde pozisyon tasfiye oldu ve bu tasfiye olan pozisyonların 700 milyon dolarının Ethereum işlemleri olduğu belirtildi. Ethereum’un 2.000 ABD Doları seviyesinin üzerine çıkmayı denemesi ancak başarılı olamaması Ethereum yatırımcısının tedirginlik yaşamasına neden olmaya devam ediyor. Ethereum geliştiricilerinin ağustos ayı içerisinde gerçekleştirmeyi hedeflediği güncellemeler ile Ethereum’un kripto para piyasalarından pozitif ayrışabileceği tahmin ediliyor.

Ethereum, 1.747,5 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 1.688 ve 1.622 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 1.812 ve 1.889 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Ethereum’un yükseliş trendine yeniden dönebilmesi için 50 günlük hareketli ortalaması olan 2.312 ABD Doları seviyesini aşarak bu seviyelerin üzerinde günlük kapatmalar gerçekleştirmesi gerekmektedir.

 

REKLAMI KAPAT X