Bitcoin yükselişini sürdürerek kritik 21.500 direnç seviyesine yöneldi

Okuma Süresi: 3 Dakika
Bitcoin yükselişini sürdürerek kritik 21.500 direnç seviyesine yöneldi
Emre Buruk
17.01.2023 12:27

Bitcoin, 17.500 dolar seviyesini kırmayı başarmasının ardından yükselişini sürdürerek kritik 21.500 direnç seviyesini test etmeye doğru yöneldi.

Kripto piyasalarında yaşanan son yükselişin boğa tuzağı olma ihtimali kripto para yatırımcılarını tedirgin ederken, bu direnç seviyesinin kırılması halinde yükseliş hareketi 30.000 dolar seviyelerine kadar sürebilir.

Bu kritik direnç seviyesinin kırılması ayrıca yeni yatırımcıların kripto para piyasalarına katılmasına ve fiyat istikrarının sağlanmasına da destek olabilir. Bu sebeple, bu seviye kripto para piyasalarının yakın ve orta vadeli trend yönünün belirlenmesi açısından oldukça önem taşımaktadır.

Trend yönünün netleşebilmesi konusunda ise yatırımcılar Fed’in faiz kararını şekillendirebilecek ekonomik verileri yakından takip etmelidir.

Bu süreçte Bitcoin’in 21.500 dolar seviyesini kıramaması halinde 20.000 dolar destek seviyesine doğru inerek ayı sezonuna devam edebileceği unutulmamalıdır.

Bitcoin

Son haftalarda gösterdiği yükseliş performası ile yaklaşık 21.500 direnç seviyesine ulaşan Bitcoin’in bu direnç seviyesini aşmayı başarıp başaramayacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

Bloomberg analisti Mike McGlone ise zorlu makro koşullar ve Fed’in riskli varlıklar üzerinde aşağı yönde baskı oluşturabilecek faiz artırma politikası nedeniyle Bitcoin’in yükselişine devam edemeyeceğini beklediğini açıkladı.

Bitcoin’in NASDAQ ile benzer hareketleri sergilediğini vurgulayan analist, NASDAQ’ın 200 günlük hareketli ortalamasının altına düşme ihtimaline vurgu yaparak, Bitcoin’in büyük resim içerisinde yükselişe geçebileceğini ancak şu anki hareketin ayı piyasası içerisinde yaşanan sıçramalar olduğunu belirtti.

Bitcoin an itibarıyla 21.182 dolar seviyelerinde alıcılarıyla buluşurken, aşağı yönlü hareketlerde 20.781 ve 19.677 dolar seviyeleri destek seviyeleri olarak takip edilebilir. Bitcoin’in yukarı yönlü hareketlerinde ise 21.551 ve 22.192 dolar seviyeleri önemli direnç noktaları olarak görülebilir. Bu seviyelerin aşılması ise yeni yükselişleri beraberinde getirebilir.

Ethereum

Bitcoin’in gerçekleştirdiği sert yükselişe paralel hareketini sürdüren Ethereum ise 1.600 dolar seviyesini test ederek yatırımcısını heyecanlandırmayı başardı.

Geçtiğimiz altcoin rallilerine Ethereum’un öncülük etmiş olması, kripto para sektöründeki son yükselişte yatırımcıların gözlerini Ethereum fiyatlanmasına çevirmesine neden oldu.

Analistler, Ethereum’un geçtiğimiz yıllarda sahip olduğu enflasyonist yapının deflasyonist bir yapıya dönüşmesinin ve yakılan Ethereum sayısının gün geçtikçe artmasının fiyatlamalara olumlu etki sağlayabileceğini belirtiyor.

Ethereum ağına ait verileri paylaşan bir internet sitesi, yıllık olarak ortalama 770 bin Ethereum yakıldığını ve beklenen yıllık enflasyon oranın -0,12 olduğunu belirtti. Bu veriler ışığında, Ethereum talebindeki artış ve arzındaki azalmayla orta ve uzun vadede yükseliş hareketi gerçekleşebileceği yorumunda bulunabiliriz.

Ancak, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in Polygon (MATIC) ağ yükseltmesini destekleyeceğini açıklaması, Ethereum yatırımcılarını bir miktar tedirgin etti. Bu tedirginliğin arkasında ise Ethereum’un en önemli rakibi olarak görülen Polygon’un (MATIC), Ethereum’un sahip olduğu pazar payını bölebilme ve sermaye geçişi yaratma potansiyeli yatıyor. Her ne kadar bu açıklamanın ardından sert fiyat hareketleri görülmemiş olsa da, kısa ve orta vadede dünyanın en büyük borsası Binance tarafından desteklenen Polygon’un (MATIC), Ethereum fiyatlamalarına olumsuz etki edebileceği unutulmamalıdır.

Ethereum, bu yazının hazırlandığı an itibari ile 1.565 dolar seviyelerinde alıcılarıyla buluşurken, aşağı yönlü hareketlerde 1.521 ve 1.457 dolar seviyeleri destek seviyeleri olarak takip edilebilir. Ethereum’un yukarı yönlü hareketlerinde ise 1.619 ve 1.668 dolar seviyeleri önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir. Bu seviyelerin aşılması ise yeni yükselişleri beraberinde getirebilir.

REKLAMI KAPAT X