Borsa İstanbul’da bu hafta en çok işlem gören 6 hisse

Okuma Süresi: 3 Dakika
Borsa İstanbul’da bu hafta en çok işlem gören 6 hisse
Utku Akman
25.08.2022 09:33

FED’in yeni faiz artırım boyutunun bilinmezliği ve dünya genelinde oluşan belirsizlik havasının yatırımcılarda yarattığı etkiyle BIST 100 ve özellikle bankacılık endeksi Çarşamba gününü düşüşle kapattı.

Bu düşüşte en çok kayıp yaşayan sektör, geçtiğimiz hafta TCMB’nin faiz kararının da etkisi altında olan bankacılık sektörü oldu. Yeni haftanın ilk iki gününde yeni rekorlar kıran Borsa İstanbul Çarşamba günü 3148.82 puanla yeni zirvesini kaydetti. Ardından günü 3060.30 puandan kapatarak teknik açıdan bakıldığında yatırımcıda satış duyarlılığı oluşmuş olabileceği görünümünü yarattı. Makroekonomik verilerin yarattığı belirsizlik ortamında kısa vadeli durumda BIST 100 endeksinin rallide bir düzeltme evresine girdiği sonucuna ulaşılabilir. XBANK’ın Salı günü %7.77’lik muhteşem yükselişinin devamında yaşadığı sert düşüş, kısa vade penceresinden incelendiğinde kararlı olmayan bir yapı göze çarpmaktadır.

Bu haftanın verileriyle Çarşamba günü kapanış fiyatlarına göre en çok işlem gören 6 hisseye teknik bakışla göz atalım.

THYAO: Türk Hava Yolları’nda Ağustos başından bu yana yaşanan ralliyi inceleyecek olursak hareketin uzun bir süredir 20 saatlik Üstel Hareketli Ortalama seviyelerinden destek almış olduğunu görüyoruz. 19 Ağustos kapanış seansından bu yana destekte bir bozulma yaşandığını ve Çarşamba günü yükseliş denemesine rağmen desteğin çalışmadığını söylemek mümkün. Hisse günü satış baskısıyla 68.65’ten kapattı. Yeni destek seviyeleri 68.21, 66.02 ve 62.01.

ISCTR: Türkiye İş Bankası hissesinde Temmuz ayında 4.30 seviyelerinden başlayan yükseliş dalgası, Çarşamba günü seans içerisinde 8.59 seviyesine ulaşarak yatırımcısına yaklaşık %100’lük bir kazanç sağladı. Ardından oldukça yüksek hacimli satışlarla günü 7.53’ten kapatan ISCTR için yükseliş trendinin son durumu hafta kapanışında netleşecektir. Kritik destek seviyesi 7.29 olarak alınabilir.

YKBNK: Yapı ve Kredi Bankası’nda önceki yazımda belirttiğim 6.00 noktası Salı günü %8.45lik yükselişle aşıldı ve Çarşamba günü seans içerisinde 6.36 seviyelerine ulaşıldı. Yaşanan satışlarda aşılan direncin destek seviyesine dönüşme ihtimali ön planda olacaktır. Baskının devam etmesi durumunda 5.88 seviyesi göz önünde bulundurulabilir.

GARAN: XBANK endeksinin Salı günü yaşanan muazzam yükselişine %9.90 ile katkı veren Garanti BBVA, Çarşamba gününü de %1.47 artışla 23.42 seviyesinde kapatmayı başardı. 22.80 seviyelerinden talep gören hisse için yükseliş trendi göstergeleri olumlu seyretmektedir. Buna rağmen 14 günlük Göreceli Güç Endeksi’nin aşırı alım bölgesinde olduğunu hatırlatmakta fayda var.

AKBNK: Hafta başında yatırımcısına toplamda %8.3 kazandıran Akbank, Çarşamba gününü düşüşle 11.07 seviyesinden kapattı. Endeksin genel seyri trendin devamı açısından belirleyici faktör olacaktır. İzlenmesi gereken seviyeler 10.86 ve 11.68.

SISE: Son dört işlem gününde 25.70 ve üzeri seviyelerden satış baskısına maruz kaldığını gözlemlediğimiz Şişecam, Çarşamba gününü 24.50’de sonlandırdı. Satış baskısının yatırımcıları paniğe sürüklemesi durumunda düşüş derinleşebilir. 24 ve 23.50 seviyeleri muhtemel destek noktaları olarak karşımıza çıkmaktadır.

REKLAMI KAPAT X