Borsa İstanbul’da rekorla dolu yeni ralli

Okuma Süresi: 3 Dakika
Borsa İstanbul’da rekorla dolu yeni ralli
Utku Akman
24.10.2022 10:26

Borsa İstanbul’da BIST100 endeksi, tarihi zirve olan 3.715 bölgesini geçtiğimiz hafta geçti ve yeşil mumlarla rekor kırarak, yatırımcının yüzünü güldüren ralliyi tekrar başlatmış oldu.

Geçtiğimiz hafta başında %6 gibi dev bir yükselişle önceki tarihi zirvesini geçen BIST100 endeksi, her yeni gün rekor kırarak yoluna devam etti ve haftayı 3.934,63 puandan kapattı.

Perşembe günü Merkez Bankası tarafından 150 baz puan faiz indirimi kararının açıklanmasıyla piyasanın yükselişinde herhangi bir değişiklik olmadı. Bu kararla birlikte yerli yatırımcının hali hazırda 1 trilyon Türk Lirası’nı aşan hisse senedi varlıklarının daha çok artması beklenecektir.

BIST100 endeksi 4.000 sınırına doğru hareketine devam ederken 4 saatlik grafikte kısa vadeli görünümünü incelediğimizde 20 periyotluk Bollinger Bantları göstergesine göre 4.060 bölgesinde bir direnç oluşabileceğini söyleyebiliriz. Aynı şekilde, ilk destek bölgesi olarak 20 periyotluk hareketli ortalama noktası olan 3.800 seviyelerini kaydetmekte fayda var.

Kaynak: Tradingview

Bu hafta sizler için seçmiş olduğum 5 şirketin BIST’teki durumlarını teknik analiz araçlarıyla inceleyelim:

KOZAL: Koza Altın İşletmeleri Eylül-Ekim ayları boyunca 4 kez denenmiş, dirençle karşılaşılmış ve ardından güçlü bir şekilde geçilmiş olan 200 TL bölgesinde desteği test ediyor. Mayıs ayında kaydettiği tarihi zirveyi geçtiğimiz hafta aşarak rekorunu yenileyen KOZAL’ın günlük grafik görünümünde bir Ters Omuz-Baş-Omuz formasyonu göze çarpıyor. Bu formasyonun boğa tipi formasyon olduğunu düşündüğümüzde yeni rekorları deneme ihtimalini göz önünde bulundurabiliriz. Bu hafta izlenecekler arasında. Destek seviyeleri ise, 194 ve 185 oldu.

KRPLS: Temmuz ayı sonunda BIST’e giriş yapan Koroplast, arka arkaya 6 tavan görmesinin ardından 9,08 TL seviyesine ulaşmış ve akabinde düşüş trendi başlamıştı. 5,92 seviyelerine kadar gerileyen KRPLS için yeni bir hisse senedi olmasından ötürü henüz doğru teknik göstergeler oluşmamış olduğundan o dönem yorum yapmamıştım. Geçtiğimiz haftayı 9,10 ile kapatan hisseye yükselişle birlikte artan hacim de eşlik ediyor. Trendin devam etme durumunun yanı sıra fincan-kulp formasyonunun ilk segmentinin oluşma ihtimali de düşünülebilir. Destek seviyeleri ise, 8,40 ve 7,90 oldu.

SASA: Borsa İstanbul’un en değerli şirketi SASA Polyester, ekim başından bu yana yatay seyir gösterdiği 90 seviyelerini aştı ve haftayı 93,15’ten kapattı. Şirket yakın zamanda bilanço açıklaması yapmayı planlıyor. Bu açıklamanın ardından yatırımcının davranışının ne olacağı merak konusuyken teknik açıdan yükseliş trendinin devam ettiğini söyleyebiliriz. Destek seviyeleri ise, 90 ve 86,30 oldu.

SISE: Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. için göstergeler ve fiyat seyri çok olumlu seyrediyor. Cuma gününü yeni rekoru olan 32 TL ile tamamlayan SISE’de trendin ivmesini artırdığını söylemek mümkün. 20 günlük Bollinger Bantları göstergesine göre 32,70 seviyelerinde dirençle karşılaşma ihtimali önümüze çıkıyor, bunu not almakta fayda var. Destek seviyeleri ise, 30 ve 28,70 oldu.

VESBE: Temettü veren şirketlerden biri olan Vestel Beyaz Eşya, BIST’in dolu dizgin rallilerinde fiyatı en statik kalan hisselerden. Nisan ayından bu yana 8,50 10,50 seviyeleri arasında seyrini sürdüren VESBE haftayı 9,63 ile noktaladı. Daha önce 4 kez denenmiş olan 9,70 seviyesinde olan VESBE, bu seviyeyi aştığı takdirde tarihi zirve testi gelebilir. Bu kritik direnç bölgesi, bu hafta yakın takibimizde olacak.

REKLAMI KAPAT X