Borsa İstanbul’da yeni ayda bizi neler bekliyor?

Okuma Süresi: 3 Dakika
Borsa İstanbul’da yeni ayda bizi neler bekliyor?
Utku Akman
03.09.2022 12:07

Ağustos ayı boyunca yatırımcısına yaklaşık %22 kazandıran BIST100 endeksi, yeni ayın ilk günlerinde de banka sektörü öncülüğünde yükselişine devam ediyor.

Dünyada pandemi sonrası oluşan enflasyonist ortam ve merkez bankalarının faiz artışı yapacağına yönelik oluşan beklenti sonrasında para piyasalarında bir durgunluk hüküm sürüyor. Dünya genelindeki büyük borsalarda düşüş trendi gözlenmekteyken BIST100 endeksi dolar/euro bazında düşük olması durumunu avantaja çevirmiş durumda.

Yükseliş trendi bu hafta yavaş seyretse de haftanın kapanış gününde Borsa İstanbul %2.55’lik artışla günü 3222.74 puandan kapattı. Bu aynı zamanda yeni bir zirve anlamına geliyor. 

Bankacılık, Faktoring ve Havacılık sektöründeki hisselerin ön planda olduğu Ağustos ayının yatırımcı açısından çok verimli geçtiğini söyleyebiliriz. Tüm bu bilgilerin ışığında haftanınkapanış fiyatlarına göre yeni ayda izlemeye alınması gereken hisselere göz atalım:

ISGYO: Yılın ilk 8 ayının şampiyonu, yatırımcısına en çok kazandıran hisse olan İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, ay başından bu yana 17.5 seviyelerinde seyretmekteydi. Üç günlük bir ralli ile haftayı 18.60’dan kapatan hissenin yaklaşık bir ay süren konsolidasyonun ardından önceki zirvesi olan 20.62’yi tekrar test etmesi beklenebilir. Bu seviyenin hacimli bir şekilde geçilmesi, yatırımcı için çekici hale getirecektir. Eylül ayında dikkatle izlenecekler arasında. 

THYAO: Türk Hava Yolları’nda önceki yazımda bahsetmiş olduğum 20 saatlik üstel hareketli ortalamadan destek alan yükseliş trendi yapısı bozulmuştu. Artık yeni destek, 50 saatlik üstel hareketli ortalama noktaları oldu. Ufak düzeltmelerle trendini sürdüren ve haftayı 71.80 ile kapatan THYAO’da destek seviyeleri olarak 71.58, 69.61 noktaları izlenebilir. 

YKBNK: Yapı ve Kredi Bankası’nda bu haftanın son üç gününde soluksuz yükseliş sürdü ve haftanın kapanış gününde açık ara en çok işlem gören hisse oldu. 7.81 seviyesine ulaşan hissede hacimli, güçlü momentumlu yükseliş trendi sürüyor. Eylül ayının ikinci haftasında izlenecekler arasında yer alacaktır. 

GARAN: Garanti BBVA, geçtiğimiz haftayı düşüşle kapattı ve bu haftanın ilk üç işlem gününde bu düzeltme devam etti. Önceki yazımda belirttiğim 22.80 seviyesinde kendisine destek bulan hisse, Cuma günü %7.31’lik yükselişle 24.38’den düzeltmeyi sonlandırdı. Önceki zirvesi olan 26.18 noktası, takibe alınacak ilk hedef olarak karşımıza çıkıyor. 22.80 seviyesi güçlü bir destek görevi görüyor.

TOASO: TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası A.Ş., Temmuzbaşından bu yana sürdürmekte olduğu ralli ile 2021 Aralık ayında ulaştığı tarihi zirvesini tekrar test etmeye çok yakın. Haftayı 92 seviyesinden sonlandıran hissede 94.55 ve 99 seviyelerine dikkat edilmeli. Hacimlerin yüksek seyrettiği bu süreçte önceki zirvenin geçilmesiyle oluşacak kurulum, TOASO’yu yeni yatırımcılar için de cazip hale getirecektir. Bu ayın dikkatle izlenecek hisseleri arasında yer alıyor.

SASA: Sasa Polyester, Ağustos ortasından bu yana 52 seviyelerinden alıcı desteği bulurken 53.60 seviyelerindeyse satıcı baskısı ile karşı karşıya kalıyor. Haftayı 53.40 ile kapatan hissede yeni haftada yataylaşan hareketin kaderi tayin edilebilir. Satış baskısının derinleşmesi durumunda 53, 52.09 ve 49.73 seviyeleri muhtemel destek noktaları.

REKLAMI KAPAT X