Borsa İstanbul’da yeni haftada yeni rekor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Borsa İstanbul’da yeni haftada yeni rekor
Utku Akman
13.12.2022 09:26

Borsa İstanbul’da 5.000 seviyesinin zorlu bir direnç gösterdiği günlerin ardından BIST 100 endeksi, yeni haftanın başında %3,76’lık yükselişle 5.193,30 puana ulaşarak rekor bir kapanış gerçekleştirdi.

Bu yükselişin etkileri arasında yabancı yatırımcının Borsa İstanbul hisse senetlerine yüklü bir şekilde yatırım yapması, bu hafta gerçekleşecek faiz açıklamalarında vites düşürme beklentilerinin artması ve pozitif ekonomik göstergeler yer aldı.

Bu rekor ile birlikte zorlu 5.000 sınırı da güçlü bir şekilde geçilmiş oldu. BIST 100  endeksinde bu yükseliş iletişim, madencilik ve teknoloji hisseleri öncülüğünde gerçekleşti. Özellikle iletişim hisseleri %9,95 seviyesinde gerçekleştirdiği yükselişle tam anlamıyla görkemli bir şekilde tavana ulaştı.

Ekim ayı başından bu yana yükselen kanal içerisinde yer alan endekste geçtiğimiz hafta bozulma emareleri oluşmuştu. Ancak, endekse teknik açıdan baktığımızda pozitif görünümün geri döndüğünü söylemek mümkün. Bu gidişatta 20 günlük üstel hareketli ortalama endekse destek görevi gördü ve kanal içerisine dönüş ile birlikte yükseliş trendi toparlandı.

Kaynak: Tradingview

Bu görünümde 4.930 ve 4.820 seviyelerinin kritik destek görevi görmesini beklediğimizi söyleyebiliriz. Çarpıcı yükselişle yatırımcıların iştahını artıran endekste izleme listemde yer alan 4 hisseye teknik bakışla göz atalım.

AKBNK: Akbank’ta büyük borsa rallisinin sonlandığı nokta 18,00 seviyesiydi. Ardından iki kez daha yaklaşılan bu tarihi zirve noktası, endeksteki son yükselişle tekrar test edilmeye hazırlanıyor. Haftanın ilk işlem gününde %4,02 yükselişte 17,34 puandan kapanış gerçekleştiren hisse, endekste rallinin sürmesi durumunda yeni rekorlara imza atabilir. Göreceli Güç Göstergesi uygun seviyedeyken, zemin ise yükselişe müsait görünüyor. 16,50 ve 16,00 noktaları destek seviyeleri olarak not alınmalıdır.

Kaynak: Tradingview

ODAS: Odaş Elektrik, kasım ayı ortalarında gördüğü tarihi zirve seviyesinin ardından yaşadığı düşüşle 10,45 bölgesinde kendisine destek buldu. Oluşan üçgen formasyonu görünümü yukarı kırılım ile bozuldu. Ancak, tarihi zirve noktası olan 12,30 seviyesi halen direnç özelliğini koruyor. Bu direncin geçilmesiyle birlikte yükseliş trendi onayı alınabilir. En güçlü destek noktası ise 10,45 seviyesi.

Kaynak: Tradingview

SISE: Şişecam geçtiğimiz günlerde 40,50 seviyelerine iki kez ulaştı fakat ikisinde de tepki satışları gerçekleşti. Haftanın ilk gününde gün içerisinde tekrar aynı noktaya ulaşsa da günü 40,06’dan kapattı. Bu güçlü direnç seviyesinin hacimli aşılması SISE için yeni bir hikayeyi başlatabilir. Bu yatay geçen dönemin bir konsolidasyona dönüşmesi sağlıklı yükselişler için gereklidir. Yeni destek noktası ise 38,50 seviyesi.

TCELL: Yükselişin öncüsü iletişim sektörü hisselerinden Turkcell, %9,94’lük yükselişiyle hafta başını 35,60’la sonlandırdı. Böylelikle, 20 günlük üstel hareketli ortalama seviyesinden başlayan yükseliş hareketi tavan ile tamamlanmış oldu. Bu güçlü yükseliş sonrasında teknik görünüm pozitifken, endeksin olası rallisini sürdürmesi durumunda yeni rekorlar görülebilir. Destek noktası ise 32,70 seviyesi.

REKLAMI KAPAT X