Borsa İstanbul tarihi zirvesini yeniden test edecek mi?

Okuma Süresi: 3 Dakika
Borsa İstanbul tarihi zirvesini yeniden test edecek mi?
Utku Akman
11.10.2022 16:40

BIST 100'de 29 Eylül tarihinde 3.048 puanın görülmesinin ardından başlayan yükseliş trendi sürerken, yeniden tarihi zirvesi olan 3.715'in test edilmesi yatırımcıların en büyük beklentisini oluşturuyor.

Rusya – Ukrayna arasında yaşanan gerilimin yeniden ivmelenmesi, Çin’de ekonomik durgunluk açıklamaları ve merkez bankalarından gelecek agresif faiz artışı beklentileri sebebiyle menkul kıymet piyasaları düşüş trendini sürdürürken Borsa İstanbul şok etkilerini üstünden kolay atmış gözüküyor.

Pazartesi günü seansı 3.582,03 puandan kapatan BIST 100 endeksinin momentumu yavaşlasa da, 20 saatlik üstel hareketli ortalama bölgesinden destek almaya hazırlanıyor. Bu seviyelerin destek olarak teyit edilmesinin ardından eski tarihi zirve bölgesi olan 3.715 noktasını tekrar test etmesi beklenebilir.

Günlük bazda 20 periyotluk Bollinger Bantları göstergesinde incelediğimizdeyse, son fiyat mumunun üst bant bölgesine yakınlaştığını söylemekte fayda var. Bu durumda tarihi zirve öncesinde, 3.613 bölgesi direnç olarak kaydedilebilir. Banka endeksi BIST BANKA'nın (XBANK)  ise düşüş trendinin sona erdiğine dair teknik bir gösterge bulunmuyor. Haftanın ilk iş gününü 3.266,77 puandan kapatan endeksin 3.300 bölgesinde bir dirençle karşılaşma ihtimali bulunuyor.

Tüm bu bilgilerin ışığında bu hafta sizin için derlemiş olduğum hisse senetlerinin durumuna teknik bakışla göz atalım:

CCOLA: 2022 yılının başından bu yana sürdürdüğü yükseliş trendi eylül ayının sonunda bozulan Coca Cola, haftanın ilk işlem gününü %3,84'lük artışla 146 TL seviyesinden kapattı. Yıl boyunca yakın en düşük noktalardaki destek seviyelerini taşıyan trend çizgisinin altında kaldığı ve şu anda bu trend çizgisinde yer alan seviyelerle kesişmelerin direnç görevi görebileceği ihtimalinden hareketle, bu haftaki seyri dikkatle izlenmeli. Hisse fiyatı aynı zamanda 50 günlük üstel hareketli ortalama seviyesiyle kesişmiş durumda.

PGSUS: Pegasus, pandeminin başlangıcı olarak kabul edilen Mart 2020’de yaşadığı büyük çöküşte kaydettiği seviyelerin neredeyse 7 katı değerli bir pozisyonda bulunuyor. Geçtiğimiz hafta 281,7 seviyesinden işlem görerek tüm zamanların rekorunu tazeleyen hisse, bu yılın bahar aylarında başlayan yükseliş trendi ivmesini artırarak sürdürüyor. Salı gününe 269,6 TL’den başlayan PGSUS’ta teknik anlamda pozitif bir hava hakim. Destek bölgeleri sırasıyla 260 ve 252,8 seviyeleri olarak görülüyor.

SISE: Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. Mart 2022’den bu yana sürdürdüğü yükseliş trendini bozmadan aynı doğrultuda yolculuğuna devam ediyor. Sağlıklı düzeltmelerle kar satışlarını karşılayan hissede 30,04 ile pazartesi günü tarihi rekor tazelendi. Teknik ve temel göstergeler olumlu seyrediyor ve Göreceli Güç Endeksi henüz fazla değerleme bölgesinde bulunmuyor. Yükselişin destek bölgesi olarak 27,50 seviyelesi not alınabilir.

ZOREN: Kısa zamanda çok keskin iniş çıkış hareketleri sergileyen Zorlu Enerji, pazartesi gününü 4,27 TL’den kapattı. Arka arkaya son üç işlem gününde düşüş yaşayan hissede fiyat hareketleri çok geniş aralıklarda kaydediliyor. 6 Ekim tarihinde bir önceki tarihi zirvesini aşma başarısı gösteren ZOREN’in bu trendi sürdürmeden tekrar düşüşe geçmesi ve alışların hacimsiz olması ikili tepe formasyonu görüntüsünü de beraberinde getiriyor. İlk destek noktası olarak 4,00 TL bölgesi takip edilebilir. Ardından takip edilecek kritik destek noktası ise 3,10 TL seviyesidir.

REKLAMI KAPAT X