Borsa İstanbul’un piyasa değeri yüksek 4 şirket analizi

Okuma Süresi: 3 Dakika
Borsa İstanbul’un piyasa değeri yüksek 4 şirket analizi
Utku Akman
15.11.2022 11:14

BIST 100 endeksi rekorlarını sürdürürken, Borsa İstanbul'un piyasa değeri yüksek 4 şirketini inceleyelim.

7-11 Kasım haftasını %5,66’lık artışla tamamlayan Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, pozitif trendini hafta başında da sürdürerek 14 Kasım Pazartesi gününü 4570,20 puandan kapattı.

Önceki haftalara göre gündem açısından nispeten sakin bir hafta geçiren endeks, rekorlarını tazeleme şansı buldu. ABD enflasyon verisinin beklenenin altında açıklanması Fed’in faiz müdahalelerinin olumlu değerlendirilmesini sağlarken yatırımcıların risk iştahını da artırıyor. Önümüzdeki süreçte Fed’in faiz artışı konusundaki agresif tavrını terkedeceği beklentileri menkul kıymetler piyasalarına ilginin daha da artmasına yol açabilir.

Endeksi teknik olarak ele aldığımızda yükseliş trendinin sürdüğünü, ana görünümün pozitif olduğunu söyleyebiliriz. Amerikan doları karşılığı olarak 245 cent seviyesinde olan BIST100, tarihi zirvesinden bir hayli uzakta olması sebebiyle yatırımcıların yüksek beklentisi ve ilgisiyle karşılaşmakta. Ancak, teknik açıdan incelendiğinde 14 günlük göreceli güç endeksi değerinin 80 seviyesinin üzerine çıktığını ve bu değerlerin aşırı alım bölgesini teşkil ettiğini belirtmekte fayda var.

14-18 Kasım haftasında yeni hareketlerin başlangıcında olan ve izleme listemde yer alan hisselere teknik bakışla göz atalım.

EKGYO: Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Şubat 2022’den bu yana yaklaşık %180’lik bir artışla yatırımcısının yüzünü güldürdü. Eylül ayında tarihi zirve seviyesine ulaşmasının ardından 4 TL seviyelerine çekilmiş ve iki aya yakın bir süre zarfında ralliye karşın statik bir hareket sergilemişti. Pazartesi gününü %6,79’luk artış ile yeni tarihi zirvesi olan 5,66 TL’den kapatan hisse, boğa formasyonlarından birisi olan çanak formasyonu görünümü çiziyor. Formasyonun teyidinin alınmasıyla birlikte yükseliş trendi güçlenecektir. Destek bölgeleri için 5,45 ve 5,15 seviyeleri takip edilmeli.

EREGL: Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları, 2022 yılı içerisinde 3 kez denemiş olduğu 36,5 bölgesini “Bingöl-Avnik bölgesinde bulunan demir cevheri ve yapılacak olan peletleme tesisi” haberinin ardından kırmayı başardı. Tarihi rekorunu tazeleyen hisse eski zirvesini de destek noktasına çevirdi. Gelen olumlu haberlerin etkisiyle aşılan eşiğin ardından teknik görünüm oldukça pozitif hale geldi. 39,10 seviyesi direnç ve 36,50 seviyesi destek olarak karşımıza çıkıyor.

PETKM: Petkim’de eylül ayında görülen tarihi zirve noktasının ardından fiyat dalgalı seyir izlemekteydi. Günlük grafikte gözlemlenen üçgen formasyonunu yukarı yönde kıran Petkim, haftanın ilk gününü %7,24’lük artışla 15,26 TL’de noktaladı. İlk direnç noktası, 16 TL bölgesi olacaktır. 14,80 ve 14,20 seviyeleri ise yeni destek seviyeleri olarak karşımıza çıkıyor.

YKBNK: Yapı ve Kredi Bankası, büyük banka rallisini takip eden derin düşüş dalgasının yaralarını hızlı saranlar arasında yer alıyor. Kritik 10 TL seviyesi ralliden bu yana üç kez test edildi. Güçlü direnç bölgesine doğru tekrar harekete geçen YKBNK, haftaya 9,81 ile başladı. Direncin hacimli aşılması fiyat hareketini pozitif yönde güçlendirebilir. 9,50 ve 9,20 seviyeleri ise yeni destek seviyeleri olarak karşımıza çıkıyor.

REKLAMI KAPAT X