CAKE ve SAND Uzun Vadeli Analizi

Okuma Süresi: 3 Dakika
CAKE ve SAND Uzun Vadeli Analizi
Egemen Baş
23.05.2022 14:19

Bitcoin 26,500 dolar seviyesini test etmesinden sonra tekrar konsolide olan bir görünüm sergiliyor. Piyasanın düşüşünün durması ve döneceği umutlarının yeşermesi ile uzun vadede öne çıkacağı öngörülen CAKE ve SAND kripto temel ve teknik açılardan inceledik.

Bitcoin geçtiğimiz haftalarda 26,500 dolar seviyesine gelmişti. Bu seviyenin piyasada oluşturduğu etki ile toplam kripto para piyasası da 1,1 trilyon dolar seviyelerine inerek çok sayıda yatırımcıyı piyasadan çıkartmıştı. Bu süreçte özellikle Terra ekosistemindeki başta olmak üzere dolara sabit kripto paraların sarsılması yatırımcıların artık kripto para piyasasının güvenilir olmadığını düşünmesine sebep oldu.

Bitcoin’in 22 Mayıs 2022 tarihinde tekrar 30,000 dolar üzerinde günlük kapanış yapması ile toplam kripto para piyasası hacmi 1,3 trilyon dolar seviyesine yaklaşarak piyasayı biraz canlandırdı. Bu noktada birçok uzman, analist ve fenomen bu seviyelerin yeni ATH öncesi alım noktası olduğunu söylüyor. Bununla beraber bir diğer bakış açısı da Bitcoin’in ufak bir düzeltme ile 20,000 dolar seviyelerine gelerek daha derin bir düşüş göstereceği yönünde gözüküyor. Teknik açıdan bakıldığında 31,400 dolar seviyesi önemli bir destek olarak gözüküyor. Bu seviyenin üzerinde günlük kapanışlarla kısa vadede bir artış olabileceğini düşünüyorum.

PancakeSwap (CAKE)

CAKE otomatikleştirilmiş bir piyasa yapıcı olarak bilinen; farm, swap, likidite, stake ve birçok hizmet sunan merkeziyetsiz bir finans uygulaması olan PancakeSwap platformunun tokenidir. 2020 yılında işleme açılan PancakeSwap BSC ağı üzerinden çalışmaktadır ve bu da düşük işlem maliyetleri yönüyle yatırımcılar arasında ilgi çekmektedir. Farm,stake gibi kripto paralarda faiz niteliğindeki popülerliği CAKE’i uzun vadede oldukça karlı bir yatırım haline getiriyor. Hem CAKE’in değer artışından hem de uzun vadede getirdiği faiz niteliğinde özelliklerinden kar oranı oldukça artıyor.

Günlük işlem hacmi 158,8 milyon dolar civarında olan CAKE an itibarıyla 5,1 dolardan işlem görüyor. 1,5 milyar dolar toplam işlem hacmi ile CoinMarketCap sıralamasında 43. Sırada yer alan CAKE’in 296 milyon dolaşımda arzı var.

Teknik analiz:

Haftalık CAKE grafiğine baktığımızda Ağustos 2021’den gelen düşüş trendinin üstüne hafifçe kırıldığını ve bu mumların birinin oldukça küçük bir doji mumu olduğunu görüyoruz. Bu mum formasyonuna yutan boğa formasyonu denirken kritik olan özelliği doji mumundan sonraki yeşil mumun kapanışının en son kırmızı mumun açılışını geçmesi gerektiğidir. Bu veya önümüzdeki haftaların yeşil bir mumla 7,1 dolar seviyesini aşması uzun vadede yükseliş getirebilir. Destekler için sırasıyla 4,3 ve 3,4 dolar seviyeleri; dirençler için ise kırmızı renkte grafikte gözüken seviyeler ve 7,1 dolar seviyesi alınabilir.

The Sandbox (SAND)

SAND içinde paylaşım, alım satım ve dizayn yapılabilen bir merkeziyetsiz bir sanal dünyadır. Ethereum blockchain’i üzerine inşa edilmiş günümüzün popüler akımlarından biri olan metaverse projelerinin önde gelen projelerindendir. Kullanıcılarına Play to Earn (oyna ve kazan) modeli sağlayarak hem oyuncu hem de yaratıcı olma imkânı sunar. Oyun dünyasına blockchain teknolojisini getiren ilk projelerden birisidir. Metaverse olması sayesinde kullanıcılarının katkısıyla sürekli ilerleyen bir dünya oluşturur. Bu da uzun vadede yatırımcıların ilgisini çok çekmektedir.

The Sandbox günlük 463 milyon dolar işlem hacmi ile 1,41 dolardan işlem görüyor. 1,7 milyar dolara yakın market hacmi olan SAND 1,23 milyar dolaşımda arz ile CoinMarketCap sıralamasında 40.sırada yer alıyor.

Teknik analiz:

The Sandbox haftalık grafiğinde Kasım 2021’deki ATH’ından gelen düşüş trendinin Mart 2021’de kırıldığını görüyoruz. Halen piyasa ve trendle birlikte düşüş gösteriyor olsa da piyasaya hacim girişinde hızlı sıçramalar yaşaması için teknik imkanlar sağlanmış durumda. Yine haftalık mumların formasyonlarında momentum kaybı gözlemliyoruz. Bu da düşüşün yavaşladığına dair olumlu bir sinyal olarak görülebilir. Destekler için 1,15, trend çizgisi ve 1 dolar seviyeleri kullanılabilir. Dirençler için ise 2,05/2,69 ve 3,6 değerleri kullanılabilir.

REKLAMI KAPAT X