Cardano (ADA) ve Solana (SOL) Analizi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Cardano (ADA) ve Solana (SOL) Analizi
Emre Buruk
10.08.2022 16:45

ABD'de enflasyonun yıllık bazda yüzde 8,2 ile beklentinin altında yükselmesi ardından 24.000 doları aşan Bitcoin’i altcoinler de takip etti. 

Cardano

2021 yılı Eylül ayında akıllı sözleşmeler alanında önemli adımlar atarak 3 ABD Doları zirve seviyesine ulaşan Cardano’nun yeni zirvelere imza atıp atamayacağı merak konusu olmayı sürdürüyor. Bu gelişmenin ardından Cardano ağındaki akıllı sözleşme sayısının 3.000’i aşmayı başardı. Cardano ağı içerisinde yeni güncelleme beklentisinin bulunması ve bu güncelleme ile fiyatlanmada olumlu hareketlerin yaşanacağı öngörülmektedir.

Cardano’nun ilgiyle beklenen güncellemesi Vasil Hard Fork’un  ertelenebileceği yönündeki iddialar fiyatlanmaya olumsuz etki ediyor. Cardano CEO’su Charles Hoskinson, projenin araştırma odaklı olduğunu ve her seferinde keşfedilen sorunları düzeltmenin önemini vurguladı. Bu açıklama ile Hoskinson’un orta ve uzun vadede olumlu beklentileri bulunduğu gösterdi. Kısa vadedeki sorunların olumsuz fiyat hareketlerine sebep olabileceği yönündeki kaygılar ADA üzerindeki satış baskısını arttırmaya devam edebilir.

ADA an itibari ile 20 günlük hareketli ortalaması olan 0,507 doların üzerinde, 0,5345 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

Solana

FTX kripto para borsası CEO’su Sam Bankman-Fried Ethereum’un en güçlü rakibi olarak Solana’yı gördüğünü söyledi. Siber saldırı ve güvenlik açıkları ile gündeme gelen Solana ile ilgili karalama kampanyaları oluşturulduğu ve itibarının zedelenmeye çalıştığını vurgulayan CEO, kişisel görüşü olarak Solana'yı orta ve uzun vadede başarılı bir proje olarak tanımladı.

An itibariyle 42,01 seviyelerinde alıcılarıyla buluşan Solana, 20 günlük hareketli ortalaması olan 40,35 ve 50 günlük hareketli ortalaması olan 38,67 ABD Doları seviyesinin üzerinde hareketine devam etmektedir. 

 

REKLAMI KAPAT X