CZ’nin açıklamaları kripto para piyasalarını hareketlendirdi

Okuma Süresi: 3 Dakika
CZ’nin açıklamaları kripto para piyasalarını hareketlendirdi
Emre Buruk
25.10.2022 14:27

Changpeng Zhao, DeFi (merkeziyetsiz) varlıklara yatırım yaptığını açıklayarak, kripto para piyasalarında hareketlilik yaşanmasını sağladı.

Önde gelen kripto para borsalarından Binance’in kurucusu ve CEO’su CZ’nin açıklamasının ardından, hızlı yükseliş hareketi gerçekleştiren Bitcoin ve Altcoin'ler yeniden yatay hareket sergilemeye başladı.

Yazılım mühendisi Jane Manchun Wong, Twitter’ın kripto para cüzdanı geliştirme aşamasında olduğu yönünde iddialarda bulundu. İlgili ekibin halen bir prototip üzerinde çalıştığını belirten Wong, geliştirme aşamasında olan kripto cüzdanının aracısız şekilde fon yatırma ve çekme işlemi yapılabileceğini belirtti. Twitter ise henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı.

Bu tarz kripto para cüzdanlarının ortaya çıkması ve sosyal medyada kullanılması kripto paraların etki alanını arttırarak, piyasalara yeni sermaye girişleri yaşanmasını sağlayabilir. Bu gelişmeler nedeniyle yükseliş rallisi görülebilir.

Bitcoin

Bitcoin’in 20.000 dolar direncine doğru ilerleyişi devam ederken makroekonomik gelişmelerin fiyat hareketlerine etkisi devam ediyor. Enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından Fed'in 75 baz puanlık faiz artışı gerçekleştireceğine yönelik tahminler güç kazandı. Bu tahminlerle kısa süreli sert düşüş yaşayan Bitcoin, belirsizliklerin ortadan kalkması ile yükseliş arayışına devam ediyor. Bu yükseliş arayışının kasım ayının başında açıklanacak faiz artışına dek süreceği ve bununla birlikte Altcoin'lerin de yükseliş rallisi gerçekleştirebilecekleri tahmin ediliyor.

Bitcoin, bu yazının hazırlandığı an itibari ile 19.284 dolar seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 18.648 ve 18.022 dolar seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 20.022 ve 20.622 dolar seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir.

Bitcoin'in yükseliş trendine devam edebilmesi için 50 günlük hareketli ortalaması olan 19.575 dolar seviyesinin üzerine çıkmayı başararak bu seviye üzerinde günlük kapanışlar gerçekleştirmeye devam etmesi gerekmektedir.

Ethereum

Fortune’un paylaştığı haberlere göre CFTC Başkanı Rostin Benham’ın 24 Ekim tarihinde Manhattan’da düzenlenen bir blockchain etkinliğinde Ethereum’un bir emtia olduğu yönünde söylemlerini yineledi. Başkan daha öncesinde de birçok kez Bitcoin ve Ethereum’un emtia olduğunu söylemiş, CFTC’in denetim kapsamında bulunduğunu öne sürmüştü. Bu haber ile birlikte Ethereum’un XRP’ye benzer bir dava sürecine girebileceği düşünülse dahi piyasalarda yoğun bir satış baskısı yaşanmadı. Bu durum Ethereum başta olmak üzere kripto para piyasalarının yeniden yükseliş hareketine başlayabileceği yönündeki görüşleri güçlendirdi.

Ethereum, bu yazının hazırlandığı an itibari ile 1.345 dolar seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 1.276 ve 1.242 dolar seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 1.348 ve 1.407 dolar seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir.

Ethereum’un 50 günlük hareketli ortalaması olan 1.389 dolar seviyesinin üzerine çıkmayı başararak bu seviyenin üzerinde günlük kapanışlar gerçekleştirmesi durumunda, Ethereum’un yeniden yükseliş trendine devam edebileceği öngörülüyor.

REKLAMI KAPAT X