Ethereum 2.0 neleri değiştirecek?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Ethereum 2.0 neleri değiştirecek?
Emre Buruk
15.09.2022 17:28

Çok uzun zamandır beklenen Ethereum Merge güncellemesinin bu sabah Türkiye saati ile 09:30’da tamamlandığı açıklandı.

Ethereum kurucularından Vitalik Buterin tarafından geçişin sorunsuz olarak tamamlandığının açıklanması Ethereum yatırımcılarını memnun etti. Ayrıca Buterin, bu güncellemenin Ethereum ekosistemi için yüksek önem arz ettiği ve bu güncellemeye katkısı bulunan tüm geliştiricilerin kendileri ile gurur duyması gerektiğini belirterek, zor bir işin başarıldığını ve yeni bir evreye geçildiğini vurguladı.

Ethereum sisteminde işlemlerin gerçekleşmesi ve yeni Altcoinlerin oluşturulması için tıpkı Bitcoin’e benzer bir blokzinciri kullanılıyor. Ethereum Merge güncellemesi ile birlikte yeni coinlerin oluşturulması için madencilik işlemlerine gerek kalmayacak. Bu özellik Merge teknolojisini en büyük etkileri arasında yer alıyor. Bunun yanında, merkeziyetsizliğin sağlanması, enerji tüketiminin %99 oranında azaltılması, daha fazla ölçeklenebilme özelliği eklemek, Ethereum’u deflasyonist bir yapı haline getirmek gibi etkileri de bulunuyor. Bu etkilerden ötürü, Merge güncellemesinin sadece Ethereum ekosistemi açısından değil, tüm kripto para ekosistemi açısından yüksek önemi bulunuyor.

Geçmiş veriye sahip olmamamız sebebi ile güncellemenin fiyatlanmaya nasıl bir etkisi olacağını tahmin etmek oldukça zor. Kısa vadede satış baskısının yükselebileceği ve mevcut olumsuz piyasa koşullarının da etkisiyle fiyatlanmada düşüş hareketi olabileceği öngörülebilir. Ancak Ethereum’un deflasyonist yapıya dönüşmesi, enerji maliyetlerinin düşmesi gibi etkilerin orta ve uzun vadede Ethereum tercih edilebilirliğini yükselterek Ethereum ekosistemine sermaye girişi sağlayacağı öngörülebilir.

An itibariyle 1.576 seviyelerinde alıcılarıyla buluşan Ethereum, 20 günlük hareketli ortalaması olan 1.603 seviyesinin ve 50 günlük hareketli ortalaması olan 1.680 ABD Doları seviyesinin altında hareketine devam etmektedir. Günlük bazda RSI(14) değeri 46,54  seviyesinde nötr ve STOCHRSI(14) değeri  8,93 seviyesinde olumsuz olarak görülmektedir. Ethereum  için önemli destek seviyeleri 1.478/1.513/1.556 olarak görülürken, önemli direnç seviyeleri ise 1.617/1.643/1.682 olarak görülebilir.

REKLAMI KAPAT X