Ethereum’da kritik direnç 1.650 dolar: SOL ve BNB Analizi

Okuma Süresi: 3 Dakika
Ethereum’da kritik direnç 1.650 dolar: SOL ve BNB Analizi
Egemen Baş
25.07.2022 16:43

Ethereum geçtiğimiz 12 günlük süreçte 1.035 dolar seviyesinden 1.661 dolar seviyesine değdi ve bugün 1.518 dolar seviyesinden işlem görüyor. Bu analizimde ETH’nin yükselişiyle hacim artışı yaşayan altcoinlerden Solana (SOL) ve Binance Coin (BNB)’i sizler için temel ve teknik açılardan değerlendirdim.

Bu süreçte yüzde 60,42’lik artışa ulaşan ETH için 1.650 dolar seviyesi kritik bir direnç olarak öne çıkıyor. Aylardır düşüş trendinde olan Bitcoin (BTC)’in geçtiğimiz haftalarda 24.365 dolar seviyesine gelerek toparlandığını gördük. Bu süreçte birçok temel etmen Bitcoin (BTC)’in hareketinde etkili oldu. Piyasa artık temel etmenleri tamamen sindirmeye başlamışken önümüzdeki bir diğer önemli süreç de Amerikan Merkez Bankası FED’in faiz kararı açıklamaları olacaktır. Bitcoin (BTC)’in kritik artışlar gerçekleştirdiği bu son iki haftalık süreçte ETH Bitcoin (BTC)’e kıyasla daha önemli bir artış gösterdi. Son 12 günlük ETH/BTC grafiği incelendiğinde yüzde 46,75’lik bir artış görülüyor. Bitcoin(BTC)’in artması ile toplam kripto para piyasası hacminde de artış gözlemlenirken ETH’nin BTC paritesinde de bu düzeyde bir artış gerçekleştirmesi altcoinlere de bir hacim akışına neden oldu. Toplam altcoin hacmi artarken Bitcoin (BTC) dominansı düştü.

Solana (SOL)

2020 yılının mart ayında İsviçre Cenevre’de bulunan Solana Vakfı tarafından resmi olarak piyasaya sürülen Solana (SOL) açık kaynak kodlu merkeziyetsiz bir blok zincir platformudur. Bu platformun işlemlerinde kullanılan para birimi de piyasalarda bilinen SOL kripto parasıdır. Piyasalarda aktif olarak 9000’den fazla kripto paranın olduğu göz önünde bulundurulduğunda Solana’nın da içinde bulunduğu altcoinlerde ciddi bir rekabet söz konusudur. Bu rekabetin içerisinde projelerindeki planlar ve amaçlar gibi ayırıcı özellikler altcoinler için oldukça önemlidir. Solana’yı rakiplerinden bahsettiğim bağlamda ayıran önemli özellikleri ise; senkronizasyon süreçlerini özel bir çekirdek kullanarak global bir ortak algoritma ile üreterek gerçekleştirmesi, Anatoly Yakovenko tarafından üretilen PoH (geçmiş kanıtı) fikir birliği uygulaması ve hibrit protokolü ile işlem ve akıllı sözleşmelerde kısa süreler sağlamasıdır.

Solana günlük grafiğinde 14 Haziran 2022’den gelen yükseliş trendi bugünkü 38,55 fiyatı ile 5. kez test ediliyor. Bu testten tepki alınması halinde bir sonraki hedefi 100 günlük hareketli ortalama seviyesi olan 49-51 dolar aralığı olabilir. RSI (14) değerinin 50 seviyesinde olduğunu da göz önünde bulundurduğumuzda SOL dönüş için uygun bir noktada denebilir. Destekler için sırasıyla 37,54/32,72 ve 26,45 dirençler için ise sırasıyla 43,27/47,4 ve 49-51 aralığı kullanılabilir.

Binance Coin (BNB)

Binance Coin, isminden de anlaşılabileceği üzere Binance Kripto Para Borsası’nın çıkardığı BEP2 tabanlı bir kripto paradır. BNB, Binance Borsası içerisinde başta işlem ücretlerini ödeme, Binance Launchpad’indeki token satışlarına katılmak gibi çok sayıda uygulamada kullanılıyor. Binance Borsası’nın sürekli olarak BNB kullanımı teşvik etmesi sayesinde de Binance DEX borsasının temel ekonomisinde BNB’nin çok büyük etkisi var. Kripto para piyasası devam ettiği sürece Binance Borsası’nın ve dolayısı ile BNB’nin de piyasada olacak olması uzun vadede BNB yatırımcılarına güven veren bir avantajdır.

Binance Coin son 38 günde yüzde 43,48’lik artış gerçekleştirdi ve bugün itibarıyla 256,8 dolardan işlem görüyor. Günlük ve 4 saatlik BNB grafikleri birlikte incelendiğinde kısa vadede sırasıyla 50 günlük ve 100 günlük hareketli ortalama seviyeleri önemli destekler oluşturuyor ve test edilme ihtimalleri var. 4 saatlikte RSI (14) değeri 43 seviyesinde yukarı yönlü bakıyorken günlükte 54,77 ile aşağı yönlü bakıyor. 4 saatlikte 50, 100 ve 200 günlük hareketli ortalamaların üzerinde seyrediyor olması ve günlükte 50 günlük hareketli ortalamanın üzerine yeni geçmiş olması Binance Coin için önümüzdeki aylarda da pozitif sinyaller olarak algılanabilir. Fakat günlük grafikte 50 günlük hareketli ortalamanın aşağısı riskli sayılabilir. Destekler için sırasıyla 247,5/238,4 ve 220 dirençler için ise 261,9/271 ve 287,3 dolar seviyeleri kullanılabilir.

 

 

REKLAMI KAPAT X