Ethereum güncellemesi kripto para piyasalarında yükselişi tetikleyebilir mi?

Okuma Süresi: 3 Dakika
Ethereum güncellemesi kripto para piyasalarında yükselişi tetikleyebilir mi?
Emre Buruk
26.08.2022 16:49

Bitcoin ve Ethereum’un kilit destek seviyelerini korumayı başarırken yatırımcılar yükseliş tahminiyle gözlerini Ethereum güncellemesine çevirdi.

Eylül ayı içerisinde gerçekleşmesi beklenen güncellemenin etkisi ile kripto para piyasalarında Ethereum öncülüğünde yükseliş hareketi yaşanabileceği tahmin ediliyor. Ethereum, geçtiğimiz dönemde aşmayı başaramadığı 2.000 dolar direncini aşarak 3.000 dolar seviyesine doğru yükseliş hareketine başlayabilir. Güncelleme ile yeni yatırımcıların da kripto para piyasalarına sermaye girişi sağlaması düşük seviyelerde yatay hareketler gerçekleştiren Altcoinlerin eski tarihi zirvelerini yakalama fırsatı bulmasını sağlayabilir. Güncelleme öncesinde kurumsal yatırım firmalarının Ethereum pozisyonları ve bu pozisyonların küçük yatırımcıları etkilemesi ile Ethereum’da kısa vadede volatil hareketler gözlemlenebileceği tahmin ediliyor.

Bitcoin

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyon (SEC), VanEck’in spot Bitcoin ETF başvurusuyla ilgili kararı, 45 gün ertelediğini duyurdu. Erteleme kararının ardından SEC’in Bitcoin’in spot fiyatına dayalı bir ETF ürününü onaylamak için doğru zamanı beklediği görüşü hız kazandı. Kurum, geçen sene VanEck başta olmak üzere birkaç şirketin spot Bitcoin ETF başvurusunu reddetmişti.

FED Başkanı Jerome Powell’ın bugün gerçekleştireceği konuşma içerisinde eylül ayında açıklanması beklenen FED’in faiz kararına yönelik öngörülerini paylaşılabileceği tahmin ediliyor. Türkiye saati ile 17:00’da konuşmasını gerçekleştirmesi beklenen Powell’ın açıklamaları ile kripto para piyasalarında sert hareketler görülebileceği unutulmamalıdır.

Bitcoin, bu yazının hazırlandığı an itibari ile 21.733 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 20.622 ve 20.032 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 22.182 ve 22.976 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Bitcoin'in yükseliş trendine devam edebilmesi için 50 günlük hareketli ortalaması olan 22.425 ABD Doları seviyesinin üzerine çıkarak günlük kapanışlar gerçekleştirmeye devam etmesi gerekmektedir.

Ethereum

Önemli yatırım şirketleri arasında yer alan Valkyrie Investments’ın baş yatırım yetkilisi Ethereum’un Merge güncellemesinin yaklaşması ile Bitcoin gibi daha güvenilir varlıklara yöneldiklerini belirtti. Şirket, bu süreçte risk teşkil ettiğini düşündüğü Ethereum pozisyonlarından çıktıklarını belirtirken Bitcoin, Avax ve Zilica gibi hisse kanıtı protokollerini tercih ettiklerini vurguladı. Bu gelişme ile geçtiğimiz haftalarda Ethereum’un 2.000 dolar seviyelerinden 1.500 dolar seviyelerine doğru yaşadığı sert geri çekilmenin arkasında kurumsal yatırımcıların pozisyonlarından çıkışının olabileceği düşüncesi güç kazandı. Ethereum güncellemesi için hedeflenen tarih ile ilgili gecikme yaşandığına dair olumsuz haberlerin paylaşılması gibi durumların olumsuz fiyat hareketleri yaşanmasına neden olabileceği de dikkate alınarak pozisyon alınmalıdır.

Kripto para piyasalarında pozitif ayrışmayı başaran Ethereum geri çekilme hareketi yaşayarak bu yazının hazırlandığı an itibari ile 1.685 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 1.593 ve 1.532 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 1.674 ve 1.723 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Ethereum’un 50 günlük hareketli ortalaması olan 1.589 ABD Doları seviyesinin üzerinde kalabilmesi ve bu seviyenin üzerinde günlük kapatmalar gerçekleştirmesi yükseliş trendine devam edeceğinin göstergesi olarak değerlendirilebilir.

 

REKLAMI KAPAT X