Ethereum satışları kripto para piyasasındaki düşüşün derinleşmesine neden oldu

Okuma Süresi: 2 Dakika
Ethereum satışları kripto para piyasasındaki düşüşün derinleşmesine neden oldu
Emre Buruk
22.11.2022 13:56

Yakın dönemde iflasını açıklayan FTX'in hacklenmesinden sonra bilgisayar korsanlarının elde ettikleri Ethereum ve diğer kripto varlıkları satması, piyasada yoğun satış baskısı oluşturarak kripto para piyasasındaki düşüş hareketinin derinleşmesine neden oldu.

İflas eden FTX’in ardından gelen yüksek miktarda para çekme talebini karşılamakta zorluk yaşayan Genesis’in çatı şirketi Digital Currency Group 1 milyar dolarlık finansman arayışına devam ediyor. Finansman arayışında olumlu sonuç alamayan Digital Currency’nin iflasını açıklama ihtimali ise, kripto paralardaki satış baskısını arttırmaya devam ediyor.

Bitcoin

15.000 dolar ve 14.000 dolar destek seviyelerine doğru hareketine devam eden Bitcoin, kripto para piyasalarındaki olumsuz gelişmeler sebebiyle satış baskısından kurtulamıyor. Bazı firmaların iflasını açıklaması, bazı firmaların ise iflas edebileceğine yönelik söylentilerin çoğalması, yeni yatırımcıların kripto para piyasalarına katılmasını engellemekle birlikte mevcut yatırımcıların da piyasadan uzaklaşmasına neden oluyor. Bu nedenle yakın vadede düşüş hareketinin devam edebileceği öngörülebilir.

Bitcoin, bu yazının hazırlandığı an itibari ile 15.704 dolar seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 15.148 ve 14.222 dolar seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 16.822 ve 17.543 dolar seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Bitcoin'in yükseliş trendine devam edebilmesi için 50 günlük hareketli ortalaması olan 18.917 dolar seviyesinin üzerine çıkmayı başararak bu seviye üzerinde günlük kapanışlar gerçekleştirmeye devam etmesi gerekmektedir.

Ethereum

1.000 dolar destek seviyesine doğru hareketini devam ettiren Ethereum, piyasadaki satış baskısının devam etmesi ile 700-750 dolar destek seviyelerini test edebilir. Kripto para piyasalarındaki mevcut olumsuz koşulların ve satış baskısının yeni yatırımcının piyasaya katılmasını engellemesinin yanında, doların güç kazanması ile kurumsal yatırımcının kripto para piyasalarına olan ilgisinin azalması fiyatlanmada görülen olumsuz gelişmelerin temelini oluşturuyor.

Ethereum ortaklarından Vitalik Buterin, FTX’in iflas etmesinin kripto para ekosistemi için çok büyük bir olay olduğunu belirterek, bu olayın kripto para piyasalarındaki merkezileşme sorunundan kaynaklandığını belirtti. Bu konu özelinde borsalar için rezerv ispatını geliştirme konusunda çeşitli çözümler öneren Buterin, merkezi borsaların daha açık ve şeffaf kodlara sahip olması gerektiğini düşündüğünü belirtti.

Ethereum, bu yazının hazırlandığı an itibari ile 1.083 dolar seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 1.026 ve 972 dolar seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 1.168 ve 1.237 dolar seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Ethereum’un 50 günlük hareketli ortalaması olan 1.353 dolar seviyesinin üzerine çıkmayı başararak bu seviyenin üzerinde günlük kapatmalar gerçekleştirmesi durumunda ise Ethereum’un yeniden yükseliş trendine devam edebileceği öngörülebilir.

REKLAMI KAPAT X