Ethereum’un sert yükselişi altcoin rallisini tetikleyebilir

Okuma Süresi: 1 Dakika
Ethereum’un sert yükselişi altcoin rallisini tetikleyebilir
Emre Buruk
14.04.2023 14:34

Bitcoin’in 30.000 dolar seviyesini aşması, Ethereum’un 2.000 dolar direnç seviyesini hacimli bir biçimde kırmasını sağladı. Bu yükselişin ardından ise kripto para yatırımcılarının gözü diğer altcoinlere çevrildi.

Ethereum, güncelleme sonrası oluşabilecek satış baskısı beklentilerini boşa çıkarak sert bir yükseliş gerçekleşti.

Yaklaşık 2,32 milyar dolar değerinde 1,1 milyon Ethereum’un çekim talebi devam ederken yaşanan bu yükseliş ise bir boğa tuzağı olup olmadığını akıllara getirdi.

Ancak Ethereum’daki yükselişin bir tuzak olup olmadığını söyleyebilmek için çekim taleplerinin karşılanmasının ve sonraki süreçte satış baskısının oluşup oluşmadığının incelenmesi gerekecektir.

Ripple (XRP)

Ripple ile Sec arasında devam eden dava sürecindeki gelişmeler ise fiyatlamalarda doğrudan etkili olmaya devam ediyor.

Son olarak Ripple, Sec’in mektubuna vermiş olduğu adil bildirim savunmasını desteklemeye devam ederek, süreci lehine çevirmeye çalışmıştı.

Genel olarak ABD davalarında delillerin ve kuralların net olmadığı durumlarda sürecin sanık lehine ilerlemesi ise Ripple'ın dava sürecinden olumlu karar ile ayrılabileceğine yönelik beklentilerin güçlenmesini sağladı.

Ripple ile Sec arasındaki davanın sonucunun sadece Ripple ile ilişkili değil, kripto para piyasasının geneli için önemli olarak görülmesinin temel sebebi ise davadan çıkacak sonucun kripto para piyasalarındaki bazı belirsizliklerin giderilmesine ve sektöre yönelik düzenlemelerin netleşmesine yönelik önemli katkılar sunabilmesinden kaynaklanmaktadır.

Tıklayın: Ethereum 11 ayın zirvesine çıktı

REKLAMI KAPAT X