Fed’in faiz kararı altcoinlerin yükselişini hızlandırdı: Ripple (XRP) analizi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Fed’in faiz kararı altcoinlerin yükselişini hızlandırdı: Ripple (XRP) analizi
Emre Buruk
24.03.2023 16:02

Geçtiğimiz haftaki yazılarımda da belirttiğim gibi Fed’in 25 baz puanlık faiz artışının ardından kripto para piyasalarına giren sermaye miktarı artarken, bunun desteğiyle altcoinlerde de sert yükseliş hareketi görüldü.

En çok tercih edilen altcoinlerden Ripple (XRP) ise son zamanlarda yaklaşık %35’e varan yükselişi ile yatırımcılarını heyecanlandırmayı başardı.

Geçtiğimiz ay içerisinde 0,4 dolar seviyelerinde yoğun satış baskısı ile karşılaşarak bu seviyeyi aşmayı başaramayan Ripple (XRP), Bitcoin’in yükselişi ve piyasalardaki olumlu haberler eşliğinde 0,5 dolar seviyesini test etmişti. Ripple daha sonra bu seviyeden 0,425 dolar seviyelerine kadar geri çekilmişti.

2023’ün ikinci çeyreğine kadar sonuçlanması beklenen Ripple (XRP) ve SEC arasındaki davanın Ripple lehine sonuçlanması halinde ise tüm kripto para piyasalarında olumlu bir etkinin görülmesi beklenebilirken, altcoinlerde de yükseliş hareketinin hızlanabileceği düşünülebilir.

Ayrıca, davayı Ripple CEO’su Garlinghouse kazanırsa, SEC'in kripto para piyasalarına yönelik düzenlemelerinin boyutunun da değişmesi beklenebilir.

Ripple (XRP) an itibarıyla 0,42 dolar seviyelerinde alıcılarıyla buluşurken, kasım ayı zirvesi olan 0,4725 dolar seviyesi üzerinde haftalık kapanış görülmesi, yükselişin devamı için kritik önem taşımaktadır. Buna göre Ripple (XRP) 0,4725 dolar direncini aşmayı başarırsa 0,5 seviyesi psikolojik direnç olarak karşımıza çıkacaktır. Bu eşiğinde aşılması durumunda ise 0,56 - 0,62 dolar bandına hareketin devam etmesi beklenilebilir.

Kripto para piyasalarında artan volatilite sebebiyle aşağı yönlü hareketlerde ise 0,37 ve 0,329 dolar fibonacci pivot seviyeleri, takip edilmesi gereken önemli destek noktaları olacaktır.

REKLAMI KAPAT X